Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smer opäť víťazom prieskumu: Má najlepší krízový program

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Najlepší program do krízy má zo všetkých politických strán Smer-SD, vyplýva z telefonického prieskumu agentúry Polis Slovakia. Myslí si to 22,5 percenta opýtaných. Podľa 12,9 percenta respondentov má najlepší program KDH, 11,5 percenta opýtaných považuje za najlepší program SDKÚ-DS.

Strana SaS má najlepšiu agendu do krízy podľa 4,6 percenta respondentov, nasleduje OĽaNO (4,3 percenta), Most-Híd (4,3 percenta) a SMK (3,2 percenta). Viac než štvrtina opýtaných (27,4 percenta) si myslí, že dobrý program nemá ani jedna strana a takmer tretina (32,9 percenta) nevedela odpovedať.

Agentúra Polis tiež zisťovala, ktoré body v programoch politických strán sú pre ľudí najdôležitejšie. Riešenie sociálnych problémov je najpodstatnejšie pre 51,5 percenta respondentov, riešenie nezamestnanosti pre 39 percent opýtaných, zdravotníctvo pre 26,2 percenta a súdy a prokuratúra pre 19,3 percenta opýtaných. Nasleduje problematika mladých rodín (17,7 percenta), problematika dôchodcov (15,4 percenta), školstvo (13,4 percenta), riešenie korupcie (13,1 percenta), riešenie rómskej otázky (8,5 percenta) a nájomné byty pre mladých (6,9 percenta). Viac než polovica opýtaných (50,4 percenta) považuje program strany pri rozhodovaní vo voľbách za dôležitý. Viac než tretina respondentov (34,6 percenta) to nepovažuje za dôležité, 15 percent opýtaných nevedelo odpovedať. 

Telefonický prieskum uskutočnila agentúra v dňoch 2. až 8. augusta pre televíziu TA3 na vzorke 1 195 respondentov starších ako 18 rokov v celej SR. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu