Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslanec Blaha vychválil Fica: Je výborný politický "lep"

Ľuboš Blaha
Ľuboš Blaha (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Robert Fico je podľa poslanca Smeru-SD Ľuboša Blahu jednoznačne výborný politický „lep“, lebo má schopnosť ľudí spájať. Ako povedal Blaha, Robert Fico urobil úžasnú robotu, ale nielen on, ale aj Pavol Paška, Róbert Kaliňák, Marek Maďarič a ďalší, ktorí sa snažili dať dokopy niekedy aj rôznorodé politické postoje.

"Ale to je bežné aj na západe. Nikde nemáte úplne jednoliatu stranu z hľadiska názorov. Ale vždy je dobré, ak je na čele osobnosť, ktorá to dokáže pospájať. Robert Fico je jednoznačne výborný politický „lep“, lebo má schopnosť ľudí spájať," povedal. Paška, Kaliňák, Čaplovič, Maďarič, všetko sú podľa neho politici, ktorí by boli tiež kvalitnými lídrami, aj keď bola by otázka času, či by dokázali dať dokopy, alebo udržiavať politickú stranu Smer v celej jej ideovej šírke. "Osobne ale verím, žeby to zvládli," dodal.

Smer-SD dokázal podľa Blahu vyprodukovať relatívne veľa zaujímavých a kvalitných lídrov, aj keď zatiaľ nie rozmeru Roberta Fica. Ako však povedal Blaha, ani Robert Fico nevznikol zo dňa na deň, tiež mal za sebou nejakú politickú históriu. Potenciál v Smere-SD má podľa neho viacero politikov. "Je tu priestor, aby aj na ľavej strane politického spektra vznikali veľmi zaujímavé osobnosti, nielen v intelektuálnej, ale aj politickej sfére," povedal s tým, že vo všeobecnosti je pravdou, že Fico na seba viaže elektorát, ktorý asi presahuje potenciál sociálnej demokracie na Slovensku. "Potenciál sociálnej demokracie historicky bol na Slovensku možno maximálne do 20%. Takže keď chcete vytvoriť stabilnú väčšinovú sociálnodemokratickú vládu, tak potrebujete podporu aj od ľudí, ktorí by sa asi neoznačili za autentických sociálnych demokratov, ak to chápeme cez všetky tie hodnoty, ktoré sa na západe so sociálnou demokraciou spájajú," konštatoval. Podľa neho mnohí ľudia na Slovensku, ktorí volia Smer-SD, sú sociálne konzervatívni ľudia. "Čiže naozaj toto je ťažký voličský presah, ktorý tu dnes máme," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu