Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Most-Híd spúšťa petíciu za zachovanie málotriedok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Strana Most-Híd rozbieha petíciu v slovenských obciach za zachovanie málotriednych škôl na Slovensku. V petícii žiadajú vládu SR o prijatie krokov na zachovanie málotriednych škôl na území Slovenskej republiky.

Petícia obsahuje aj výzvu rezortu školstva o "okamžité ukončenie nátlakových rokovaní so starostami obcí a riaditeľmi škôl, ktorých cieľom je primať ich k tomu, aby z vlastnej iniciatívy zatvorili málotriedne školy". Dnes o tom informovala hovorkyňa strany Most-Híd Zuzana Bačiak Masaryková.

Alžbeta Ožvaldová z Mostu-Híd navrhuje, aby tí, ktorých pozve ministerstvo školstva na stretnutie, nesúhlasili so zlučovaním či zatváraním málotriednych škôl. Podľa Ožvaldovej treba navýšiť finančné prostriedky na financovanie škôl a podstatná je hlavne zmena financovania týchto málotriednych škôl na Slovensku.

Ministerstvo školstva rokuje so zriaďovateľmi škôl s nízkym počtom žiakov. Podľa vyjadrení tlačového oddelenia ministerstva rokujú o možnostiach zefektívniť a racionalizovať prevádzku škôl. Zrušenie školy je podľa ministerstva len jednou z viacerých možností a navrhuje sa malému počtu zriaďovateľov. "Rozhodnutie o zrušení školy je v každom prípade výhradne v kompetencii zriaďovateľov. Navyše rokovania sú stále otvorené," tvrdí rezort školstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu