Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SDKÚ: Tajomstvo kandidatúry Moniky Flašíkovej sa odhaľuje

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Župná nemocnica v Malackách (NsP Malacky) sa po rekonštrukcii stala lukratívnym zdravotným strediskom. Po zbabranom projekte Danube Arena zacítila bývalá vicežupanka korisť v podobe zdravotníckeho biznisu.

„Už teraz má strana SMER v orgánoch spoločnosti svojho nominanta a nedá sa vylúčiť, že sa ticho pripravuje na ovládnutie župnej nemocnice v prípade, že poslankyňa Flašíková uspeje v kandidatúre na predsedu BSK“, povedal na adresu aktivít Moniky Flašíkovej ohľade nemocnice v Malackách Milan Trstenský, predseda poslaneckého klubu za SDKÚ-DS v zastupiteľstve BSK.

Podľa predsedu poslaneckého klubu SDKÚ-DS v BSK svedčí o tom fakt, že primátor Malaciek Jozef Ondrejka (člen poslaneckého klub SMER) je podľa výpisu z Obchodného registra SR v predstavenstve súkromnej spoločnosti, ktorá prevádzkuje NsP Malacky. „Aké záujmy tam pán primátor a zároveň poslanec BSK obhajuje nie je jasné, pretože na Zastupiteľstve pri prerokovávaní materiálov týkajúcich sa NsP Malacky zásadne nehlasuje“, uviedol Milan Trstenský.

Aj tieto aktivity kolegov z klubu SMER na čele s pani Flašíkovou v podobe zahmlených a protichodných návrhov o podpore, potom nepodpore, potom čiastočnej podpore dofinancovania pohotovosti a prvej pomoci a nakoniec vypovedania zmluvy s nájomcom, vzbudzujú podozrenia, že na prvom mieste nie je osud 80 tisíc obyvateľov ale osobný záujem v zdravotníckom biznise poslancov SMER-u.

„Ak má pani poslankyňa záujem kvalifikovane hľadať riešenia, veríme, že ju  materská strana SMER nominuje do pripravovanej komisie, ktorá posúdi najvýhodnejší model financovania obidvoch zdravotníckych služieb v okrese Malacky“ uzavrel Milan Trstenský.  Tam je podľa neho priestor na serióznu debatu, nie na hysterické výkriky.

Župan Pavol Frešo oslovil poslanecké kluby zastúpené v BSK a odborníkov, aby nominovali do špeciálnej komisie svojich zástupcov. Komisia sa bude zaoberať modelmi financovania LSPP a ÚPS a predloží novému Zastupiteľstvu svoj návrh. Zastupiteľstvo sa ním bude zaoberať v decembri 2013.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu