Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Borec: Občania si majú preberať súdne zásielky, a to všetci bez rozdielu

Tomáš Borec
Tomáš Borec

BRATISLAVA - Občania si majú preberať súdne zásielky, a to všetci bez rozdielu. Počas dnešnej parlamentnej Hodiny otázok to uviedol minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD). Odpovedal na otázku Pavla Zajaca (KDH), ktorý bol zvedavý na ministrovu radu občanom, či si majú, alebo nemajú preberať súdnu poštu.

Zajaca pri koncipovaní otázky inšpiroval prípad premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý si podľa opozičného poslanca viac ako rok nepreberal pozvanie na súd s Ivetou Radičovou a vyhýbal sa pojednávaniu Okresného súdu v Pezinku vo veci žaloby za výroky o voľbe generálneho prokurátora a korupčnej kauze Osrblie.

Okolnosti tohto prípadu Borec komentovať nechcel, keďže ide podľa neho len o medializované informácie. "Ide o typický občiansko-právny spor medzi dvoma účastníkmi konania. Bolo by krajne nevhodné, keby som vstupoval a verejnej komentoval akýkoľvek súdny spor, ktorý nebol právoplatne ukončený," upozornil.

Zajac však očakával, že premiérovi Borec ako minister spravodlivosti dohovorí, aby išiel občanom príkladom a poštu zo súdu preberal. "Nájsť adresu premiéra by nemal byť problém. Ak je, potom je v súdnictve niečo zhnité," dodal Zajac.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu