Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hlina zakladá politickú stranu Občania: Je čas, aby občania mali svoju stranu

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezaradený poslanec NR SR Alojz Hlina zakladá stranu Občania. Ako povedal dnes pre agentúru SITA Hlina, v rámci prebiehajúceho šiesteho volebného obdobia bola založená len jedna nová politická strana, jeho bude druhá.

„Je to vec, ktorú vnímam ako silne deficitnú, to znamená občiansky princíp. Občania to znie hrdo a malo by to znieť hrdo. V našej krajine sa to však pomaly dostáva do dešpektu a to treba zmeniť. Občan s jeho právami musí znieť hrdo aj na Slovensku,“ povedal.

Občiansky princíp podľa Hlinu znamená, že ľudia sú si vedomí svojich práv aj povinností. „Je to volanie po štandarde, stredovej pozícii. Veľa sa tu totiž o strede hovorí, ale nikto ho nevidel. Naša strana bude reálne stredovo aj konať,“ vyhlásil. Stredová pozícia podľa neho je vyvážená pozícia, stredné riešenie, ktoré býva často na polceste.

Hlina sľubuje, že jeho strana bude hodnotovou. „Hodnota je hodnotou vždy a všade, nie len ráno. Keď voláte po spravodlivosti, nie som si istý, či existuje pravá a ľavá spravodlivosť. My ju stransformujeme do jedného hesla, že raz budeme a chceme žiť v krajine, kde najlepší vyhráva,“ povedal s tým, že na Slovensku vyhrávajú tí, čo majú správne čísla v telefóne. „Tým, čo nevyhrali, chceme dať šancu skúsiť to inde a znova. Tak, aby sme slabým a bezvládnym umožnili prežiť,“ dodal.

Financovanie strany bude podľa Hlinu podľa zákona. „Ustojím túto prvotnú „deku“ – nálet, potom sa to pominie, zasvieti slnko a verím, že ľudia s občianskym princípom sa pridajú so svojím príbehom, históriou, ale aj so svojimi peniazmi,“ povedal s tým, že dovtedy to nie sú peniaze, nad ktorými sa láme palica.

Hlina v roku 2012 kandidoval v parlamentných voľbách za Obyčajných ľudí a nezávislé osobnosti. Stal sa poslancom NR SR. V októbri z poslaneckého klubu OĽaNO vystúpil.

V roku 2012 z KDH odišiel Daniel Lipšic a založil stranu Nová väčšina. Do nej vstúpia aj poslanci, ktorí odišli nedávno z SaS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu