Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Matovič sa bez servítky pustil do Beblavého: V kuchyni iba oxidoval!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA – Odložili kravaty, do rúk vzali varechy a predviedli svoje kuchárske umenie! Piati poslanci sa v markizáckej relácii Bez servítky pri hodnotení navareného jedla nešetrili a zrejme aj preto sa pre svojich hostí pokúsili pripraviť dokonalú večeru.

Kým poslanci Daniel Krajcer (Liberálna dohoda), Miroslav Beblavý (SDKÚ-DS), Jana Žitňanská (Nová väčšina) a europoslanec Boris Zala (Smer-SD) sa počas spoločne strávených večerov snažili navodiť pohodovú atmosféru, líder Obyčajných ľudí Igor Matovič poňal účinkovanie v relácii Bez servítky doslovne a servítku si pred ústa rozhodne nekládol.

Okrem toho, že europoslanca oslovoval „ujo Zala“, neodpustil si ani poznámky na jeho stranícku príslušnosť. Matovič dokonca u niektorých kolegov postrehol pretvárku. „Ja som sa snažil byť taký, aký som. Niektorí sa však chceli ukázať v lepšom svetle,“ sťažoval si.

Pustil sa aj do Beblavého. Ako nám povedal, prekážala mu jeho slabá aktivita v kuchyni, keďže poslanec SDKÚ si na pomoc prizval svojho otca. „Beblavý tam len oxidoval pri otcovi. Bolo to trápne,“ pritvrdil líder Obyčajných ľudí. To, že úlohu kuchára Beblavý prenechal na svojho otca, kritizovala aj Žitňanská „Mohol viac pomáhať. No možno mal záujem, ale otec ho nechcel k tomu pustiť,“ vysvetlila poslankyňa.

Opýtali sme sa preto priamo poslanca SDKÚ, prečo si varenie nevyskúšal sám. „Keďže väčšinou varím z polotovarov a tie sa do relácie tohto typu nehodia a nevyzeralo by to dôstojne, chcel som ukázať to najlepšie z rodinných receptov,“ povedal nám Beblavý. Okrem toho reláciu vníma skôr ako hru a bodovanie, v ktorom zo 40 bodov získal len 32, neberie veľmi vážne.

Matovič sa bez servítky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Napriek doťahovaniu si Žitňanská pochvaľovala atmosféru a prezradila nám, že by si takéto večery pokojne aj zopakovala. „Napriek tomu, že sa v relácii stretli silné osobnosti a dochádzalo k naťahovaniu sa, nikdy mi to neprekážalo. Aspoň to bolo pestré, dobre som sa bavila,“ povedala poslankyňa.

Matovič by zase podobné aktivity naordinoval všetkým 150 poslancom. Účinkovanie v relácii podľa neho prispelo k pozitívnejším vzťahom medzi kolegami. „Keby takto pomixovali všetkých poslancov a vytvorili by rôzne kombinácie, dramaticky by sa zlepšili vzťahy v parlamente. Tým, že sme boli donútení spolu počas piatich dní stráviť asi 30 hodín, pozerám na nich inak.“

Vyrývač z Obyčajných ľudí, ktorý je povestný svojím vlažným vzťahom k vareniu a medzi ktorého kulinárske špeciality patrí varenie praženice, párkov a chleba vo vajíčku, si pre svojich hostí v dnešnej relácii Bez servítky, ktorú Markíza odvysiela o 17:55, prichystá tri jednoduché chlapské recepty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu