Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Matovičovci majú vytipovaného kandidáta na prezidenta: Nevedia ho presvedčiť

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vlastného kandidáta na prezidenta SR by chceli aj Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Majú ho vytipovaného, zatiaľ sa im ho však nedarí presvedčiť. Meno prezradiť nechcú.

"Nechcem mu ublížiť," zdôvodnil líder OĽaNO Igor Matovič. Dodal, že nejde ale o nikoho z tých, ktorí verejne zvažujú kandidatúru. "Je to človek, o ktorom sa nehovorí," poznamenal.
      
Obyčajní chcú podľa Matoviča za prezidenta morálnu autoritu hodnú nasledovania. "Máme vytipovaného človeka, ktorého sa snažíme presvedčiť o tom, že Slovensko si zaslúži vzory, prezidenta, ktorý by bol v prvom rade morálna autorita a nie politik," povedal Matovič. Priznal, že v presviedčaní sa obyčajným nedarí. Ak by to však nevyšlo s aktuálnym človekom, OĽaNO mieni hľadať ďalej. "Budeme sa snažiť do poslednej chvíle," vyhlásil Matovič.
      
Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. Zabojovať o Prezidentský palác chce podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, prvý predseda KDH Ján Čarnogurský aj poslanec Radoslav Procházka. O kandidatúre uvažuje tiež europoslanec SDKÚ-DS Peter Šťastný a šéf klubu KDH Pavol Hrušovský. Spomínali sa aj mená ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a expremiérky Ivety Radičovej, obaja však túto možnosť odmietli. Záujem o post hlavy štátu oznámil aj 46-ročný invalidný dôchodca z Košíc Leonid Chovanec. Vládny Smer-SD by mal predstaviť svojho kandidáta najskôr v decembri tohto roka. V súvislosti s ním sa najčastejšie spomína premiér Robert Fico (Smer-SD).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu