Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Baška: Ak by som o podozreniach z tunelovania vedel, konal by som

Jaroslav Baška
Jaroslav Baška (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Parlamentný brannobezpečnostný výbor podľa jeho predsedu Jaroslava Bašku dnes nehovoril o veciach, ktoré sú v kompetencii výboru na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva, aj keď v niektorých pasážach to tak podľa neho možno aj bolo.

Ako povedal novinárom po rokovaní, výbor požiadal ministra obrany o maximálne poskytnutie súčinnosti orgánom činným v trestnom konaní pri vyšetrovaní podozrivého nakladania s majetkom vojenských spravodajských služieb. Rokovanie bolo v režime dôverné, preto médiá na rokovaní nemohli byť.

Podľa Bašku výbor hovoril o tom, o čo požiadali opoziční poslanci, ktorí chceli jeho rokovanie, teda aby minister obrany vysvetlil postup ako doteraz konal v celej kauze. „O tomto sme sa bavili,“ povedal s tým, že výbor bude zaujímať, ak prokuratúra vznesie konkrétne obvinenia.

Predsedovi výboru na kontrolu činnosti vojenského spravodajstva sa ozvali viacerí svedkovia, ktorí chcú v kauze vypovedať. Baškovi sa však žiaden neprihlásil. K tunelovaniu malo dochádzať, keď ministrom obrany bol práve Baška. Jeho si však ako bývalého ministra výbor na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva nikto nezavolal. Baška tvrdí, že ak by vtedy o podozreniach vedel, určite by konal.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu