Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Galko: Vojaci, ktorí chcú hovoriť, sú perzekuovaní a vláčení po celej SR

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Aktívni vojaci, ktorí by chceli v súvislosti s kauzou údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby rozprávať, sú perzekvovaní, vláčení po celej republike a uvažuje sa nad ich zaradením do misie proti ich vôli. Po dnešnom rokovaní Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť to povedal poslanec za SaS Ľubomír Galko.

Podľa jeho slov ide o bývalých príslušníkov vojenských tajných služieb, ktorí sú teraz aktívnymi vojakmi Ozbrojených síl SR. "Ak požiadajú o pomoc náčelníka generálneho štábu, sú odmietaní," povedal Galko s tým, že konkrétnejší byť dnes nechce.

Galko na výbore navrhol aj uznesenie, aby minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) musel poslancov informovať, či stretnutie riaditeľa Vojenského spravodajstva Ľubomíra Skuhru s Georgeom Gansém v Benine nebolo bezpečnostným rizikom pre SR.

"V debate to vyzeralo, že je všeobecná zhoda to prijať, ale uznesenie neprešlo. Očakávam teraz, aké kroky podnikne minister obrany," povedal Galko. Na rozdiel od ministra liberál za kauzou vybavovanie osobných účtov nevidí.

Opozičný poslanec tiež zbiera podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze NR SR, na ktorej by mal parlament vysloviť Glváčovi nedôveru. Zatiaľ ich má 14, zbiera však ďalej. Potrebuje ich minimálne 30.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu