Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Jankovič končí ako Kaliňákov poradca: Odpočuli jeho rozhovor s mafiánom Jakšíkom!

Robert Kaliňák a Stanislav Jankovič
Robert Kaliňák a Stanislav Jankovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý policajný viceprezident Stanislav Jankovič už nebude poradcom ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Jankovič sa dnes rozhodol z funkcie odstúpiť a Kaliňák to akceptoval. Informuje o tom portál denníka SME, podľa ktorého to obidvaja vyhlásili po tom, čo Tom Nicholson na svojom blogu zverejnil prepis odpočutých rozhovorov medzi Jankovičom a jedným z údajných šéfov bratislavského podsvetia Liborom Jakšíkom.

Prepis rozhovoru je súčasťou vyšetrovacieho spisu Jakšíkovcov. Tých polícia vyšetruje pre vydieranie. V rozhovore si tykali.

Rozhovor bol podľa denníka SME odpočutý na základe súhlasu špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v júni 2010. Jankovič s Jakšíkom si v ňom tykajú a dohadujú si stretnutie. Jakšík zároveň Jankovičovi naznačuje, že mu hrozia problémy na útvaroch, ktoré má on pod palcom. Jankovič ale hovorí, že to nie sú jeho útvary. V polícii ako viceprezident zodpovedal za dopravnú políciu. Jankovič tiež Jakšíkovi poslal sms v znení: Náš kamarát je teraz u g.p. Aj jej prepis je v spise. Kaliňák tvrdí, že doteraz o Jankovičových kontaktoch s Jakšíkom nevedel. Polícia podľa neho Jakšíkovcov, keď bol minister vnútra, riadne vyšetrovala.

Ako sa ďalej píše v článku, Jankovič kontakty s Jakšíkom nepoprel, povedal, že sa poznajú ešte z čias, keď bol Jakšík policajt. Jankovič priznal, že sa v minulosti niekoľkokrát stretol aj s kamarátom bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku podnikateľom Mariánom Kočnerom. Podľa Nicholsona mal Jakšík kontakty na viacerých vysoko postavených policajtov aj prokurátorov. Telefonovať si mal aj s terajším námestníkom riaditeľa SIS a bývalým krajským policajným riaditeľom v Bratislave Ľudovítom Mihálom. SIS povedala, že je to pokus diskreditovať Mihála, dodalo SME. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu