Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SaS: Smeráci svoju mocibažnosť už ani nezakrývajú

Predstavitelia strany Smer-SD
Predstavitelia strany Smer-SD (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Skutočnosť, že predsedníčka Úradu pre verejné obstarávanie Zita Táborská nenamieta, aby sa podpredsedom úradu stal funkcionár Smeru-SD Andrej Holák, podľa strany Sloboda a Solidarita (SaS) neznamená, že je takýto krok správny.

„Podľa nás je nesprávny, je nebezpečný. Úrad, ktorý rozhoduje o férovosti výberových konaní a miliardách, sa už úplne neskrývane dostáva pod vplyv jednej politickej strany,“ argumentujú liberáli. Strana Smer-SD podľa nich potrebuje veľa nezávislej kontroly, pretože veľa moci v štáte aj získala.

Ako vidieť pri Najvyššom kontrolnom úrade a Úrade pre verejné obstarávanie, robí však všetko preto, aby nemala žiadnu nezávislú kontrolu. „V kombinácii s minimálnym zmyslom pre fair-play a s veľkým apetítom, aký majú smeráci na verejné zdroje, je to ďalší príznak pohromy,“ vyhlásil predseda SaS Richard Sulík.

Predseda vlády Robert Fico v stredu konštatoval, že nepovažuje za problém, že pol roka voľný post podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) obsadí nominant Smeru-SD Andrej Holák. Opozícii podľa neho patrí miesto predsedu úradu, ale nie podpredsedu. Holák je do dnešného dňa štátnym tajomníkom ministerstva dopravy a vedie okresnú organizáciu Smeru v Bratislave III.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu