Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vráti sa Mečiar do čela HZDS? Niektorí straníci ho chcú opäť za šéfa!

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ľudová strana - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS-HZDS) stále nemá nástupcu Vladimíra Mečiara. V strane sú aj názory, aby jej naďalej šéfoval Mečiar. Ten však sľúbil, že už kandidovať nebude.

Ústredný tajomník strany Tibor Cabaj uviedol, že rešpektuje Mečiarovo rozhodnutie viac nekandidovať. Nazdáva sa, že by stranu mal viesť niekto mladší. "Keby som mal 45 rokov, tak by som kandidoval, ale teraz už nie. Nechcem sa uchádzať o funkciu predsedu," povedal Cabaj. Otázku Mečiarovho nástupcu by mal riešiť Republikový snem. Najbližší sa má konať 7. septembra. O termíne rozhodlo Republikové predstavenstvo strany začiatkom apríla. Personálne návrhy na obsadenie jednotlivých funkcií vo vedení strany má predložiť personálna komisia, ktorú hnutie zriadilo.

Ďalšie dve komisie sa zas zaoberajú aktualizáciou stanov a politického programu. Strana sa zaoberá aj prípravou volieb do vyšších územných celkov. Má záujem zúčastniť sa na voľbách, jej kandidáti by sa mali o hlasy voličov uchádzať samostatne, prípadne v koalíciách. V strane sa podľa viacerých jej členov zatiaľ meno možného nástupcu Mečiara neobjavuje. Jozef Halecký by si na tomto poste vedel predstaviť europoslanca Sergeja Kozlíka. Ten však už neraz povedal, že by chcel vo vedení ĽS-HZDS niekoho mladšieho.7

"Mal by si to rozmyslieť, mal by chcieť byť predsedom. Berlusconi má už takmer 77 rokov a usiluje sa opäť o premiérske kreslo. Takže si nemyslím, že 63-ročný Kozlík je starý," uviedol pred časom Jozef Halecký. Nového predsedu si má strana voliť preto, že Vladimír Mečiar sa po vyše 20 rokoch rozhodol odísť z čela ĽS-HZDS. Svojim spolustraníkom to oznámil koncom apríla minulého roku na rokovaní straníckeho grémia v Bratislave. Mečiar sa rozhodol odísť po v poradí už druhých neúspešných parlamentných voľbách svojej strany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu