Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Krajcer spomína na tajný telefonát s Mečiarom: Dal mi 30 sekúnd na rozhodnutie!

Koláž. Vladimír Mečiar a Daniel Krajcer
Koláž. Vladimír Mečiar a Daniel Krajcer (Zdroj: Ján Zemiar, SITA)

BRATISLAVA - "Bolo to celkom vtipné," spomína nezávislý poslanec Daniel Krajcer na moment, keď mu telefonoval vtedajší predseda HZDS Vladimír Mečiar. Ten mal Krajcera osloviť s ponukou, ktorá mu mohla zmeniť život a dal mu pol minúty na rozmyslenie.

K telefonátu malo dôjsť krátko pred parlamentnými voľbami v roku 2006, keď Mečiarovci zháňali známu osobnosť na druhé miesto svojej volebnej kandidátky. "Bol som na obede z jednou kamarátkou, keď mi zavolali z kancelárie HZDS. Sekretárka mi dala k telefónu pána Mečiara. Oslovil ma s tým, že má pre mňa návrh, no ja som ho predbehol, pretože vtedy už bolo známe, že sa pokúša zohnať známych ľudí," hovorí dnes Krajcer. Mečiar mu vtedy dal na rozmyslenie pol minúty, no Krajcer mu odpovedal, že mu stačí päť sekúnd.

"Bolo to zaujímavé, pretože v roku 1998 som tak trochu stál v mediálnej prvej línií, ktorá zmietla vládu HZDS a pomohla tomu, aby sa Slovensko nasmerovalo do Európy," komentuje Krajcer. Dodal, že počas svojej novinárskej kariéry dostal ponuky snáď od všetkých strán, no dlhodobo ich odmietal.

Jeho kamarátka podľa neho zostala pri jedle šokovaná, keď sa dozvedela, že na druhom konci telefónu bol Vladimír Mečiar. "Bolo to vtipné," tvrdí Krajcer.

Podpredseda HZDS Tibor Cabaj popiera, že by hnutie oslovilo Krajcera, no pripustil, že nevie s kým Mečiar telefonoval osobne. "Počujem to prvý raz. Hľadali sme osobnosti, ale na inej úrovni ako pána Krajcera," reagoval. Napriek časovému odstupu však nechcel povedať, koho vtedy hnutie na kandidátku oslovilo. Podľa zverejnených informácií rátalo so spevákom Jožom Rážom.

Na druhom mieste kandidátky nakoniec skončila málo známa členka HZDS Beáta Sániová, prednostka martinskej kliniky. Volebné obdobie 2006-2010 bolo pre HZDS posledným obdobím v parlamente.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu