Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Frešo: Smer kandidátkou na bratislavského župana nastavil latku nízko

Pavol Frešo a europoslankyňa Monika Flašiková Beňová
Pavol Frešo a europoslankyňa Monika Flašiková Beňová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Strana Smer-SD kandidátkou na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja nastavila latku nízko, myslí si súčasný bratislavský župan Pavol Frešo. Kandidatúru europoslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej oznámili predstavitelia strany Smer-SD dnes na tlačovej besede v Bratislave.

Freša rozhodnutie Smeru prekvapilo. Ako uviedol, nízko nastavenú latku hodnotí aj podľa práce, ktorú Flašíková-Beňová urobila v rokoch 2005 a 2009 ako podpredsedníčka Bratislavského kraja a ktorú museli mesiace naprávať. „Smer dnes jasne oznámil, že chce na základe ideológie a straníckej línie obsadiť aj bratislavskú župu,“ povedal Frešo. Podľa neho by župa nemala byť nástrojom straníckeho boja, ale mala by byť o vízii, čo priniesť ľuďom. Svoju kandidatúru vo voľbách do samosprávnych krajov priamo nepotvrdil, dodal však, že „ hľadáme širokú stranícku podporu a keď vidíte, že niekto vám ide ideologicky obsadiť niečo, čo patrí normálnym ľuďom, tak sa musíte postaviť“. Ako ďalej uviedol, pracujú na tom, aby mali širokú podporu toho, čo dnes na bratislavskej župe funguje. „Župa je malá vláda a treba ju poriadne vedieť riadiť,“ uzavrel Frešo.

O kandidátovi na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja diskutovali predstavitelia Smeru-SD už od minulého roka, Flašíková-Beňová bola najhorúcejšou kandidátkou. V minulosti pôsobila ako zástupkyňa predsedu bratislavskej župy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu