Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Moravčík o investičnej pomoci: Objednali si ju mecenáši Smeru!

Miloš Moravčík
Miloš Moravčík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanci Smeru zmenami pravidiel pre prideľovanie investičných stimulov podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka pripravujú pôdu pre ďalšie kolo rozdávania investičných stimulov a daňových úľav. Ako uviedol Moravčík dnes, v čase, keď Smer zvýšil dane podnikom o viac ako pätinu, sa chystá vybraným z nich dane odpúšťať.

„Väčšinu podnikov tlačí vláda vysokými daňami do prepúšťania, iných chce odpúšťaním daní motivovať k zamestnávaniu. Smer tak dostáva Slovákov do bludného kruhu prepúšťania a zamestnávania,“ povedal. Podľa neho realita ukazuje, že sa pritom viac pracovných miest zničí, ako vytvorí. „Časť peňazí totiž zhltnú úrady a časť sa stratí v podnikoch, ktoré výhody získajú,“ konštatoval.

Vláda Smeru vytvorením jedného pracovného miesta zničí podľa Moravčíka tri iné. „Dokazujú to údaje z vývoja nezamestnanosti, zo zvýšených daní a odvodov a z poskytnutých stimulov. Rozdávať investičné stimuly v čase zvyšovania daní zamestnávateľom sa jednoducho neoplatí,“ povedal s tým, že doplácajú na to zamestnanci a získavajú na tom úradníci a vybrané podniky. Zmeny v zákone navyše vyzerajú podľa neho tak ako by boli pripravené pre vyvolené firmy a pre podnikateľov s kontaktmi na vysokých miestach.

Vláda by nemala podľa Moravčíka robiť politiku zvýhodňovania svojich a znevýhodňovania všetkých ostatných. Namiesto toho by mala vytvárať také daňové podmienky, ktoré by motivovali firmy na Slovensku zamestnávať. „Obávame sa žiaľ, že zmena zákona o investičnej pomoci je len ďalšou zmenou objednanou mecenášmi v pozadí strany Smer,“ dodal Moravčík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu