Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Fico nebude musieť dokazovať, že ZOH sú u nás uskutočniteľné

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vláda SR nebude musieť poslancom Národnej rady SR predložiť komplexnú štúdiu uskutočniteľnosti zimných olympijských hier (ZOH) v roku 2022, o ktoré sa SR plánuje uchádzať.

Návrh na uznesenie parlamentu, ktorým by poslanci o takúto správu kabinet požiadali, dnes v pléne neprešiel. Autorom návrhu bol predseda Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Mikuláš Huba (OĽaNO). Ten zároveň žiadal, aby súčasťou správy boli aj informácie o ekologicko-environmentálnych aspektoch, dlhodobej udržateľnosti plánovaných zariadení a o návratnosti vynaložených investícií. Huba tiež chcel rozšíriť program aktuálnej 16. schôdze o Správu o plnení národnej stratégie trvalo udržateľného rozvoja v SR. Ani táto iniciatíva mu neprešla.

Poslanec Alojz Hlina (nezaradený) zase neúspešne žiadal, aby boli verejne vypočutí kandidáti do disciplinárnych senátov v pléne NR SR alebo aspoň na pôde Ústavnoprávneho výboru NR SR. Odôvodňoval to stavom súdnictva na Slovensku. Všetkých kandidátov navrhol vládny Smer-SD, opozícia svoju možnosť nevyužila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu