Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Poslanca Smeru zarmútila smrť Cháveza: Do Venezuely poslal list plný osláv socializmu!

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: NRSR)

BRATISLAVA - Podpredseda výboru pre európske záležitosti a poslanec NR SR Ivan Štefanec odsudzuje vyhlásenie predsedu výboru Ľuboša Blahu k úmrtiu venezuelského prezidenta Huga Cháveza.

Blaha dnes poslal kondolenčný list, v ktorom vyjadril hlbokú sústrasť venezuelským občanom k úmrtiu prezidenta Huga Cháveza. Nechýba v ňom oslava socializmu ani osoby samotného Cháveza. Povedal, že  Chávez bol dlhé roky nádejou pre politickú ľavicu v celom svete. "Hugo Chávez bol dlhé roky nádejou pre politickú ľavicu v celom svete. Vdýchol Latinskej Amerike nové sebavedomie a novú sociálnejšiu tvár," tvrdí Blaha. Za tieto slová si vyslúžil kritiku opozície.

"Oslavné vyjadrenia predstaviteľa Smeru sú smutným dôkazom blízkosti politiky našej vládostrany a zhoršovania životnej úrovne občanov," povedal Štefanec. Životná úroveň je vo Venezuele nižšia než v okolitých krajinách a je dôsledkom politickej nenávisti k súkromnému vlastníctvu a jeho zoštátňovania, vysvetľuje Štefanec.

Násilnosti a počet vrážd vo Venezuele patria podľa pravicového poslanca a podpredsedu výboru k najhorším na svete a takýchto príkladov by sme sa mali vyvarovať, nie si ich brať za vzor. SDKÚ-DS presadzuje presne opačnú politiku podpory aktivity, ochrany súkromného vlastníctva a spravodlivého štátu, ktorý dokáže prosperovať a ochrániť svojich občanov, dodáva Štefanec.

Venezuelský prezident Hugo Chávez zomrel v utorok v Caracase vo veku 58 rokov. Liečbu lídra trpiaceho rakovinou skomplikovala infekcia dýchacích ciest. Cháveza v decembri operovali na Kube. Prezident sa odvtedy neobjavil na verejnosti a po návrate do vlasti zostával vo vojenskej nemocnici v Caracase.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu