Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Treba zmeniť pokrivený sociálny systém, tvrdí Kaník

Ľudovít Kaník
Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Pokrivený sociálny systém treba podľa poslanca NR SR za SDKÚ-DS Ľudovíta Kaníka zmeniť. Ako dnes povedal, sociálnymi dávkami nemôžeme podporovať nepracovanie.

„Cez deti si nemôžu maloleté rodičky zabezpečovať príjem. Zákon musí platiť pre všetkých rovnako. Treba zrušiť faktickú priestupkovú imunitu poberateľov sociálnych dávok. Zastaviť rozrastanie sa čiernych stavieb. Až potom bude mat účinok vzdelávanie, škôlky, podpora snaživých,“ zdôraznil. Súčasná vláda podľa Kaníka nie je schopná riešiť zjavné a pomenované problémy občanov, v súvislosti s neprispôsobivými občanmi, ktoré stále rastú.

Premiér Robert Fico v utorok vysokoškolákom podľa denníka Sme hovoril, že treba extrémne opatrenia, ktoré by mohli zabezpečiť lepšiu budúcnosť deťom z rómskej komunity žijúcim v nevhodných podmienkach. Tieto deti podľa predsedu vlády treba zobrať z toho prostredia a umiestniť niekde inde. „Netreba čakať 20 rokov na to, keď dnešné deti vyrastú. Čo dovtedy? Nič? Je to smiešny doklad neschopnosti tejto vlády riešiť aktuálne problémy,“ povedal Kaník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu