Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fico dostal kurióznu poštu: Upozornenie od primátora R. Soboty!

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA – Lopatu a list poslal dnes primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi. Týmto spôsobom sa premiéra usiluje upozorniť na zlú politicko-ekononomickú situáciu v meste.

Ako Jozef Šimko povedal, reaguje takto na prácu poslancov za Smer-SD v mestskom zastupiteľstve. Rokovania mestského zastupiteľstva v Rimavskej Sobote sú od začiatku funkčného obdobia súčasného vedenia poznačené spormi medzi mestskými poslancami za Smer-SD a primátorom Jozefom Šimkom. "Ten, kto sleduje mestskú ekonomicko-politickú situáciu v Rimavskej Sobote, mi určite uzná, že v danom prípade už nemám iné východisko, pretože mám pocit, že poslanecký klub Smer-SD robí všetko pre to, aby došlo k zabrzdeniu ekonomického rozvoja mesta," povedal Šimko.

Primátora pobúrilo rozhodnutie poslancov, ktorí v utorok 12. februára nesúhlasili so znížením základného imania vo firme, ktorá zabezpečuje v meste teplo. "Podľa mňa je to len kalkulácia, pretože som chcel peniaze použiť na opravu ciest. O dva roky prídu komunálne voľby a nechcú pripustiť, aby tu po mne bolo niečo vidieť. Ak takto budú brzdiť rozvoj mesta. Nemáme rozpočet a tým pádom nemôžeme pokračovať ani so stavbou bazéna v rekreačnej oblasti Zelená voda. Takto sa fakt nedokážeme ďalej pohnúť. Snažil som sa to riešiť, aj po politickej linke. Vzhľadom k tomu, že do dnešného dňa nedošlo k náprave, som sa rozhodol tento problém riešiť tak, že osobne upozorním na túto zlú politicko-ekonomickú situáciu v Rimavskej Sobote priamo predsedu vlády SR a predsedu strany Smer-SD Róberta Fica, aby už konečne prišiel niekto tento problém do Rimavskej Soboty riešiť," dodal primátor Rimavskej Soboty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu