Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Susedia premiéra Fica v luxusnej bytovke: Kontroverzný advokát a Zahradník!

Susedia: V budove Bonaparte okrem predsedu vlády býva aj minister Počiatek, podnikateľ Branislav Záhradník a advokát Peter Filip. Zobraziť galériu (2)
Susedia: V budove Bonaparte okrem predsedu vlády býva aj minister Počiatek, podnikateľ Branislav Záhradník a advokát Peter Filip. (Zdroj: SITA, Topky.sk)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico má v bytovke Bonaparte nad Bratislavou ďalšieho zaujímavého suseda. Výpis z katastra potvrdzuje, že v tejto budove býva aj známy advokát Peter Filip.

Chceli by ste mať vedľa seba takýchto susedov? Bratislavský bytový dom Bonaparte má vskutku exkluzívnych obyvateľov. Je verejne známe, že práve v tejto budove si prenajal byt predseda vlády Robert Fico, ktorý podľa zverejnených informácií za bývanie platí zhruba tritisíc eur mesačne. Jeho susedom je podľa katastra aj prominentný advokát Peter Filip. Tento bývalý prokurátor sa preslávil ako obhajca viacerých kontroverzných klientov. Medzi nimi nechýbali Jozef Majský, niekdajší majiteľ nebankovky AGW Matúš Grega, či bývalý starosta bratislavskej Rače Pavol Bielik. Filip podľa katastra nadobudol byt na jeseň minulého roka.

Advokát Peter Filip
Zobraziť galériu (2)
Advokát Peter Filip  (Zdroj: SITA)

Robert Fico a Peter Filip pritom niesú jedinými prominentnými obyvateľmi domu Bonaparte. Svoj byt tu má aj súčasný minister dopravy Ján Počiatek, či podnikateľ a komunálny politik Branislav Záhradník. Bytovku postavila firma patriaca Ladislavovi Bašternákovi. Ten svojho času figuroval vo firme Renta po boku podnikateľa Mariána Kočnera. Bašternák však popieral, že by s Kočnerom mal spoločné obchody.

Ceny bytov v budove sa začínajú zhruba na pol milióne eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu