Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Kaliňák emotívnej opozícii: Ak chcete kritizovať, zamyslite sa nad sebou

Robert Kaliňák
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predstavitelia opozície, ktorí dnes kritizovali zámer Smeru-SD schváliť novelu zákona o verejnom obstarávaní v skrátenom legislatívnom konaní, by sa mali zamyslieť sami nad sebou. V záverečnom slove po skončení rozpravy to dnes vyhlásil minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

"Pobavili ma emotívne vystúpenia predstaviteľov opozície k tomu, ako sa znásilňuje zrýchlené konanie. Na webe NR SR sa uvádza, že prvá vláda Roberta Fica (Smer-SD) použila tento inštitút za štyri roky 26-krát, vláda Iveta Radičovej za 18 mesiacov 25-krát. Ak to niekto chce kritizovať, musíte sa zamyslieť sami nad sebou," odporučil opozičným poslancom.

Zároveň odmietol tvrdenia opozície, že taký dôležitý zákon, ako je zákon o verejnom obstarávaní, aby sa nemal prerokúvať v skrátenom režime. "Vy ste rovnako v skrátenom konaní schválili novelu zákona o verejnom obstarávaní, ktorá mala 80 bodov. Poďte kritizovať veci reálne a vecné, ale urobiť tu dvojhodinovú prednášku, pričom ste konali rovnako, neviem či je to cesta, ktorou sa chceme v tomto parlamente vydať," podotkol minister.

Otázky opozície, či Smer-SD celú vec už dohodol s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom, keďže novela má platiť už od 18. februára, pričom hlava štátu ma na podpis zákona až 15 dni, Kaliňák odvetil, že táto starostlivosť opozície o prezidenta je dojemná. "Prezident má možnosť povedať, že sa mu tento dátum nepáči. Ten dátum tam je, lebo musíte mať konkrétny termín. My sme odhadli tento, považovali sme ho za realistický. Ak nám to prezident vráti, účinnosť posunieme," dodal Kaliňák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu