Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Fico sa bráni pred Gorilou: Kauza sa týka druhej vlády Dzurindu

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico tvrdí, že v spise Gorila nie je nič, čo by ho kompromitovalo a trvá na tom, že kauza sa týka druhej vlády Mikuláša Dzurindu. Povedal to v dnešnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska O 5 minút 12.

Reagoval na poznámku šéfa opozičnej SDKÚ-DS Pavla Freša, ktorý by rád vedel, či v konšpiračnom byte na Vazovovej ulici v Bratislave bol aj premiér a jeho tajomník.

Frešo tvrdí, že by chcel rovnako ako Fico zistiť, čo je na spise Gorila pravdivé a čo nie je. Vedieť by chcel, či v konšpiračnom byte bol alebo nebol aj premiér so svojim tajomníkom. Prípad sa od roku 2006 podľa šéfa SDKÚ-DS podozrivo vlečie. Vyšetrovanie sa skutočne rozbehlo, až keď sa Gorila objavila na internete. Frešo uviedol, že v spise je napísané, že do bytu chodil Ficov tajomník a dohadoval v ňom obchody spojené so zdravotníctvom. Diať sa tak malo v období, kedy sa skladala Ficova prvá vláda, čo by premiéra podľa Freša výrazne kompromitovalo. Fico oponoval, že Smer bol v čase opisovaných udalostí v hlbokej opozícii. "Je nepodstatné, či sa s niekým nestretnete alebo stretnete," vysvetlil premiér. Frešo zase povedal, že je obrovský rozdiel stretnúť niekoho spoločensky a stretnúť niekoho v konšpiračnom byte.

V diskusnej relácii politici hodnotili aj tohtotýždňové rokovania o rozpočte Európskej únie na nasledujúce programové obdobie. Bez európskych peňazí Slovensko nevie prežiť, vyhlásil predseda vlády. Výsledky, ktoré Slovensku zabezpečili príjmy vo výške 20 mld. eur, sa podľa neho podarilo dosiahnuť našim spôsobom komunikácie a správaním sa voči EÚ. Predseda opozičnej SDKÚ-DS Pavol Frešo vyhlásil, že Slováci si tento úspech predplatili. Fico si pochvaľoval, že v Bruseli nemusel búchať po stole, prosiť, ani sa politicky vyhrážať, aby sme z EÚ dostali toľko, koľko dostaneme. Podľa neho je 20 mld. eur jasnou správou pre všetkých, ktorí spochybňujú členstvo SR v európskom spoločenstve. Pre krajinu z neho vyplýva jasný profit, tvrdí premiér. Frešo dodáva, že takýto objem peňazí si ľudia so svojimi nízkymi platmi zabezpečili sami, keď pre euroval veľa obetovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu