Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Je mi jedno, akú stranu žiadateľ o príspevok na podnikanie volí, tvrdí Richter

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister práce Ján Richter (Smer-SD) odmieta politické rozmery, ktoré sa podľa neho opozícia snaží vtesnávať do novely zákona o službách zamestnanosti.

"Je mi úplne jedno, do akého kostola chodí či akú politickú stranu volí žiadateľ o príspevok na podnikanie alebo vytvorenie nového pracovného miesta. Ja ho podporím," vyhlásil dnes v Národnej rade (NR) SR minister v závere tretieho rokovacieho dňa 14. schôdze.
      
Podľa jeho slov je problém skôr to, že je málo žiadostí na vytváranie pracovných miest. "A to ma trápi," dodal Richter. Filozofiou tohto zákona je podľa neho dostať služby zamestnanosti bližšie k ľuďom. "Služby zamestnanosti nemajú charakter pravicový alebo ľavicový. Majú ambíciu vytvoriť čo najviac pracovných miest či udržať čo najviac miest," povedal minister. Je pripravený postaviť sa objektívne ku každému pozmeňujúcemu návrhu, ktorý bude v druhom čítaní k tomuto návrhu zákona predložený.
      
Poslanci NR SR stihli v závere rokovacieho dňa prerokovať ešte návrh novely zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti ministerstva kultúry. V rokovaní budú pokračovať v piatok 1. februára o 9.00 h, hlasovať však o prerokovaných bodoch nebudú. Rozhodnú o nich až v utorok 5. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu