Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Minister práce Richter ukrýval poklad: Našiel luxusné hodinky na vlastnej ruke!

Minister sa čuduje Zobraziť galériu (3)
Minister sa čuduje (Zdroj: Ján Zemiar, SITA)

BRATISLAVA - Luxusný život ministra práce je kvôli citlivosti rezortu vždy predmetom širokej diskusie. Stalo sa tak aj po výroku exministra práce Jozefa Mihála o tom, že potrebuje k životu 6 tisíc eur mesačne. A ako je na tom jeho kolega? Topkám sa podarilo zistiť, že ani sám nevie, čo nosí nadštandardné má rovno pod nosom.

Ruku mu totiž zdobí švajčiarsky klenot v limitovanej edícii. Občas by sa až mohlo pri pohľade na ministra zdať, že sa za luxusné hodinky hanbí .Na viacerých akciách si ruku starostlivo zakrýva dlaňou druhej ruky.

Politik však na naše prekvapenie údajne zistil koľko stoja až po tom, čo sme mu to prezradili my. „Priznám sa, že som si na značkových veciach nikdy nezakladal. Tieto hodinky som nosil už rok predtým, ako som začal ministrovať. Zložili sa mi na ne moji najbližší k 55-ke,“ prezradil nám Richter. Údajne vôbec netušil, koľko stoja, keďže aj tie predchádzajúce mu priniesol syn ako darček zo zahraničia. „Vďaka vám teraz viem, že neboli vôbec lacné,“ dodal.

Takto si minister zakrýval ruku rukou
Zobraziť galériu (3)
Takto si minister zakrýval ruku rukou  (Zdroj: Ján Zemiar, SITA)

Ministra sa nám s nimi podarilo nafotiť počas rokovania vlády. Zistili sme, že ide o švajčiarsku značku Frederique Constant. Richter má na sebe limitovaný model Runabout z roku 2009. Na celom svete ich je iba 1888 kusov a jedny stoja 1480 eur. Podľa odborníka na hodinky Michala Pinduru z Hodinárskeho magazínu  chcú výrobcovia limitovanými edíciami zvyčajne dopriať ich budúcim majiteľom pocit väčšieho luxusu. „Čím je objem vyprodukovaných hodiniek menší, tým spravidla narastá aj cena. Priama úmernosť sa vo vzťahu limitovaná séria a cena však hľadá veľmi  ťažko,“ uviedol Pindura.  

 

Frederique Constant je podľa neho síce tradičnou švajčiarskou manufaktúrou,  ktorá ponúka aj vysoko komplikované hodinky, ale na rozdiel od prémiových značiek typu Patek Philippe alebo Vacheron Constantin kladie väčší dôraz na oslovenie širšieho okruhu zákazníkov, nielen úzkej a patrične majetnej skupiny.

Ministrovi tieto hodinky nepripadali drahé, zistil to až, keď sme ho na ne pýtali
Zobraziť galériu (3)
Ministrovi tieto hodinky nepripadali drahé, zistil to až, keď sme ho na ne pýtali  (Zdroj: Ján Zemiar, SITA)

Viacerí vrcholoví politici Smeru obľubujú luxusné hodinky. Jedným z nich je premiér Robert Fico, ktorý má vo svojej zbierke IWC za 20 tisíc eur. Podobné nosia aj minister vnútra Robert Kaliňák a predseda parlamentu Pavol Paška.

Azda najviac preslávili hodinky Jána Počiatka. Viacerí poslanci ho dokonca v parlamente vyzvali, či by im miliónové hodinky nedal vyskúšať. Poslanec Vladimír Jánoš zase nosí hodinky Patek Phillipe za 26 tisíc.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu