Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fico pre Die Presse: Slovensko je pre investorov stále príťažlivá krajina

Robert Fico a rakúsky spolkový kancelár Werner Faymann
Robert Fico a rakúsky spolkový kancelár Werner Faymann (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ/BRATISLAVA - Na Slovensko prišli zahraniční investori aj kvôli nižším daniam, povedal slovenský premiér Robert Fico v rozhovore, ktorý pri príležitosti svojej dnešnej návštevy Rakúska poskytol denníku Die Presse.

"Je smiešne, že sa na naše zvýšenie dane z príjmu právnických osôb z 19 na 23 percent sťažujú firmy z krajín, kde sú tieto sadzby oveľa vyššie. My musíme naše financie dať do poriadku," reagoval Fico na otázku, ako chce presvedčiť investorov, že je pre nich Slovensko po zvýšení dane naďalej atraktívne.

Premiér SR ďalej pripomenul, že bratislavské letisko napriek problémom naďalej vlastnými silami ďalej funguje, čo je vidieť aj na novej modernej letiskovej hale. "Som principiálne proti predaju takýchto podnikov. Slovensko je už aj tak úplne rozpredané. Sme otvorení každej forme spolupráce. Existuje množstvo možností, predaj však neprichádza do úvahy," povedal Fico.

Budúcnosť eurozóny závisí podľa neho predovšetkým od veľkých hráčov, ako sú Nemecko či Francúzsko. "Bol by som najradšej, keby eurozóna zostala taká, aká je teraz. Ale to by sa museli všetci zainteresovaní správať s prislúchajúcou zodpovednosťou," dodal Fico podľa Die Presse.

V súvislosti so slovensko-maďarskými vzťahmi slovenský premiér povedal: "Viem, že vám teraz chýba materiál na zaujímavé články. V skutočnosti však majú obe krajiny dostatok svojich vlastných problémov. Potrebujeme úspešnú spoluprácu, nové mosty a spoločné hospodárske projekty. Na bilaterálne konflikty nám nezostáva energia."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu