Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič: Spravodlivosť nie je červená alebo modrá, ale strany to chcú

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Spravodlivosť nie je červená ani modrá, politické strany si však myslia, že by mala byť. V dnešnej parlamentnej rozprave k Správe o základných otázkach justície, ktorú predložil minister spravodlivosti Tomáš Borec (nominant Smeru-SD), to vyhlásil líder OĽaNO Igor Matovič.

"Mňa to veľmi mrzí. Sú politici, ktorí majú plné ústa spravodlivosti, ale sami spravodliví nedokážu byť. Prídu sem krásne rečniť o spravodlivosti, ale sami obviňujú iných bez akýchkoľvek dôkazov, či vedome šíria lži," povedal Matovič. Zároveň vyzval, aby sa miera spravodlivosti v spoločnosti nemerala rečami politikov, ale názormi obyčajných ľudí. "Tých sa pýtajme. Kým medzi ľuďmi bude vládnuť presvedčenie, že nie ten najlepší, ale ten so správnymi číslami v telefóne získa miesto na úrade, vyhrá súťaž či súd, nebudeme žiť v spravodlivom štáte, ale len v štáte, ktorý sa na spravodlivosť hrá," uviedol Matovič.
      
Podľa neho je zaujímavé, že opoziční poslanci ukazujú prstom na zlých chlapov v súdnictve a na prokuratúre. "Ja som však presvedčený, že aj v tomto prípade platí, že za všetkým hľadaj ženu, alebo dve ženy. Jedna sa volá moc a druhá politika. Práve tieto dve ženy sú prapríčinou toho, v akom stave je spravodlivosť," dodal.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu