Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Přidal požiadal vládu, aby poslúchla Pentu a stiahla novelu o OZE

Alojz Přidal
Alojz Přidal (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Opozičný poslanec za KDH Alojz Přidal požiadal vládu SR, aby poslúchla investičnú skupinu Penta a stiahla z rokovania Národnej rady (NR) SR návrh novely zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie (OZE).

"Ja sa na vás nenahnevám, keď poslúchnete Pentu," konštatoval dnes Přidal v parlamente v diskusii k návrhu novely zákona o OZE. Reagoval tak na najnovšie vyjadrenie Penty, ktorá označila novelu o podpore OZE za neopodstatnenú a nesprávnu.

"Sme presvedčení, že v takej podobe, ako je novela pripravená, by nemala pokračovať v legislatívnom procese a predkladateľ by ju mal stiahnuť," uviedol dnes hovorca investičnej skupiny Penta Martin Danko.

Novela o OZE z dielne ministra hospodárstva Tomáša Malatinského (nominant Smeru-SD) vyvolala na štvrtkovom (13. 12.) a tiež aj na dnešnom rokovaní parlamentu ostrú vlnu kritiky zo strany opozície. Novela zákona je podľa opozičných poslancov šitá na mieru finančnej skupine. Daniel Lipšic (nezaradený) ju označil za vianočný darček pre Pentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu