Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prezidentský kandidát Kiska začne zbierať podpisy možno až po Veľkej noci

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Prezidentský kandidát Andrej Kiska začne so zbieraním podpisov na kandidatúru po Novom roku. Meno predsedu svojho petičného výboru a termín spustenia petičnej kampane oznámi v druhej polovici januára.

„Uvažujeme, či odštartujeme vo februári, alebo to necháme na teplejšie počasie po Veľkej noci,“ uviedol Kiska.

Zakladateľ charitatívnej organizácie Dobrý anjel, ktorý ako prvý oficiálne oznámil prezidentskú kandidatúru, sa od tohto kroku nestretol so žiadnou z politických strán a ani politické subjekty odvtedy Kisku nekontaktovali.

„Prebieha medzi nimi interná komunikácia, podľa toho, čo je vidieť, sa asi ešte nedohodli,“ poznamenal.
Kiska sa vo voľbách hlavy štátu bude o hlasy voličov uchádzať ako občiansky kandidát. Ak mu niektoré politické strany vyjadria podporu, prijme ju, bude sa však vždy riadiť podľa seba a komentovať, ak bude mať výhrady k ich činnosti. "Vždy sa budem rozhodovať na základe vlastného svedomia," konštatoval.

Zber podpisov dnes pred Prezidentským palácom v Bratislave odštartoval ďalší kandidát na post hlavy štátu, bývalý predseda KDH Ján Čarnogurský. Petičný výbor, ktorý má za cieľ vyzbierať zákonom stanovených 15-tisíc podpisov, vedie jeho dlhoročný kolega František Mikloško.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu