Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SMK je pripravená postaviť vlastného prezidentského kandidáta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana maďarskej komunity (SMK) by rada podporila pravicového prezidentského kandidáta, ten sa však musí stotožniť s tzv. menšinovým minimom, ktoré podpísala SMK s Mostom-Híd a Okrúhlym stolom Maďarov na Slovensku. Ak to neurobí, SMK postaví vlastného kandidáta. Strana si vraj má z čoho vyberať.

"Podporíme len takého pravicového kandidáta, ktorý sa vie stotožniť s dokumentom Základné podmienky prežitia a rozvoja Maďarov na Slovensku, ktorý sme podpísali s Mostom-Híd a s Okrúhlym stolom Maďarov. A keď nebude takýto kandidát, ktorý bude podporovať zámery nášho spoločného dokumentu, tak potom budeme musieť postaviť vlastného kandidáta," povedal predseda SMK József Berényi.

Líder SMK tvrdí, že strana má z čoho vybrať. "V radoch SMK máme dosť univerzitných profesorov, umelcov. Už sme o tom v strane hovorili, ale zatiaľ o menách nechcem hovoriť. Zatiaľ môžem povedať len toľko, že máme univerzitných profesorov, umelcov. Náš kandidát by pravdepodobne mohol byť aj z týchto radov. A máme aj europoslancov, veď prečo nie. Vhodných kandidátov by sme našli," uviedol Berényi.

Dodal, že SMK by však radšej podporila pravicového kandidáta, ktorý má aj šancu vyhrať. "Ale chceme vidieť záruky, že bude vystupovať aj v našom mene" uzavrel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu