Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smer sa podľa KDH snaží posunúť homosexuálne partnerstvá na úroveň rodiny

Hrušovský, Figeľ, Záborská a Mikolášik
Hrušovský, Figeľ, Záborská a Mikolášik (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Strana Smer-SD sa na európskej pôde snaží posunúť homosexuálne partnerstvá na úroveň klasickej rodiny. Na dnešnej tlačovej konferencii KDH to naznačila europoslankyňa kresťanských demokratov Anna Záborská. Zmeny podľa nej prináša správa europoslankyne za Smer-SD Moniky Flašíkovej-Beňovej.

"Pred siedmimi rokmi sa hovorilo, že alternatívne rodiny znamenajú rodiny, ktoré sú neúplné, tak po siedmich rokoch sú to rodiny, ktoré by mali byť na rovnakej úrovni aj s rodinami, ktoré sú uzatvorené manželstvom osobami rovnakého pohlavia," povedala Záborská k iniciatíve Flašíkovej-Beňovej.
      
Europoslankyňa poukázala na to, že správa Flašíkovej-Beňovej nedáva žiadne povinnosti členským štátom, Záborská v nej však vidí "politický dopad". "Takéto rezolúcie, iniciatívne správy postupne posúvajú vysvetľovanie rodiny, ochrany života...," poznamenala Záborská.
      
Šéf poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský, ktorý je členom ľudskoprávneho výboru Národnej rady SR, tvrdí, že takéto rezolúcie by nemali "vnucovať členským štátom niečo, s čím sa nemôžu z hľadiska historického, ale aj politického stotožniť". Narážal pritom na zmeny týkajúce sa rodiny. KDH sa podľa neho bude v NRSR usilovať o to, "aby politika rodiny, ochrany života zostala v kompetencii národných parlamentov".
      
Hrušovský zdôrazňuje potrebu ochrany ľudských práv. "Ľudské právo je majestát, ktorý treba chrániť, o to viac nás mrzí, že sme svedkami manipulácie s ľudským právom," povedal v súvislosti so správou Flašíkovej-Beňovej, ktorá ho prekvapila.
      
Europoslankyňa Smeru-SD podľa Hrušovského potvrdzuje dvojtvárnosť politiky sociálnych demokratov. "Smer deklaruje ochotu chrániť rodinu, život a na európskych fórach využíva len módne trendy, ktoré sú nezlučiteľné s ľudskosťou a s normálnymi prirodzenými zákonmi," uzavrel Hrušovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu