Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sulík je odhodlaný spraviť maximum, aby nad Kollárom vyhral

Richard Sulík
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík urobí všetko preto, aby svoju líderskú pozíciu na marcovom Kongrese obhájil.

Poslanca a expredsedu klubu SaS Jozefa Kollára, ktorý sa pokúsi Sulíka vystriedať v kresle šéfa liberálov, považuje za silného súpera. Ak Sulík v marci súboj s Kollárom prehrá, pod koľajnice sa nepoloží.

"Jozefa Kollára netreba podceňovať. Je to bezpochyby silný súper a som rád, že sa mi takýto súper postavil. Lebo hrať sa na demokraciu s nejakým slabým súperom, to si myslím, by nám viac uškodilo. Mám silného súpera a urobím všetko preto, aby som bol na jar zvolený za predsedu práve ja," vyhlásil Sulík.

 Dodal, že bude určite kandidovať na šéfa SaS, keďže je to pre neho "najvyššia priorita". S Kollárom sa dohodli, že ich súboj bude čestný a férový. Pre Sulíka je dôležité, že liberáli volia svojho šéfa priamo a tajne. "Je zaručená maximálna objektivita," poznamenal Sulík. Na otázku, či verí vo svoje víťazstvo, odpovedal, že "prijme taký výsledok, aký bude". Výber predsedu necháva na členov SaS. Urobí všetko preto, aby ich presvedčil vo svoj prospech. Pomôcť mu v tom má Vízia pre Slovensko do roku 2020, ktorú liberálom nedávno predstavil. "Môžu si v nej pozrieť, za aké hodnoty budem bojovať a ako si predstavujem ďalšie smerovanie strany," povedal Sulík.

Medzi priority SaS patrí podľa spomínaného dokumentu zvyšovanie príjmov, ktoré súvisí so zlepšovaním podnikateľského prostredia. Sulík by chcel liberálny Zákonník práce a jednoduchý daňový systém na čele s rovnou daňou vo výške najviac 19 percent. Naďalej ponúka odvodový bonus, ako aj riešenia rómskej problematiky. Sulík by chcel zvýšiť osobnú slobodu napríklad registrovanými partnerstvami či rozvodmi dohodou. Bojovať chce aj za zvýšenie priamej demokracie a za štíhly, efektívne a vyrovnane hospodáriaci štát. Zo Slovenska by chcel mať sebavedomého člena EÚ, ktorý by sa okrem iného nemal báť odmietať ďalšie záchranné balíky. Vízia ponúka riešenia aj v školstve, zdravotníctve či súdnictve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu