Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Štrajkujúce školy z Bratislavy sa stretli s Ondekom

Pavel Ondek
Pavel Ondek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zástupcovia bratislavských škôl sa dnes stretli s predsedom Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZPŠaV) Pavlom Ondekom.

Ako ďalej informovali zástupcovia štafetového štrajku škôl, na pôde odborárskej centrály školských odborov sa dnes stretli zástupcovia bratislavských škôl zúčastňujúcich sa na podporných akciách k prebiehajúcemu štrajku. Počas rozhovorov so šéfom školských odborov Pavlom Ondekom a podpredsedom odborov Martinom Matákom vyjadrili nesúhlas s prerušením štrajku a zdôvodnili zotrvávanie škôl v štafetovom štrajku.

Priblížili aj svoj nesúhlas s ponukou vlády z pondelka 3. decembra a požiadali o jeho zverejnenie na mimoriadnej rade OZPŠaV. Zamestnanci školstva plne podporujú pôvodné požiadavky štrajku OZ PŠaV vyhlásené 26. novembra.

Na stretnutí sa zúčastnili zástupcovia škôl: Gymnázium Metodova, Gymnázium Bilíkova, Gymnázium J. Hronca, Spojená škola Tilgnerova a Škola pre mimoriadne nadané deti a gymnázium Teplická v Bratislave.
Štafetový štrajk pokračuje aj v stredu 5. decembra. Žiaci na školách zapojených do štafetového štrajku a na ďalších protestujúcich a podporujúcich školách, budú na hodinách matematiky riešiť príklad, ktorý porovnáva platy slovenských a slovinských učiteľov.

Do akcie šírenej cez Facebook (www.facebook.com/StafetovyStrajk) sa podľa jej organizátorov zapájajú ďalšie školy. Na mnohých školách budú zároveň žiaci na hodinách anglického jazyka pracovať s didaktickým materiálom Teachers on Strike, dodávajú organizátori štafetového štrajku škôl. Stredajšia štrajková akcia bude napríklad na: Gymnáziu na Ul. L. Sáru, Gymnáziu Jura Hronca, ZŠ Sokolíkova, Gymnáziu na Ul. Červenej armády a Gymnáziu Bilíkova v Bratislave, či na Strednej zdravotníckej škole v Trenčíne.

Učitelia pätnástich bratislavských škôl si naplánovali verejné zhromaždenie, ktoré sa bude konať v stredu 5. decembra o 14:00 pred Úradom vlády SR. Učitelia to vyhlásili v pondelok po spoločnom stretnutí v priestoroch Spojenej školy Novohradská v Bratislave. Chcú tlačiť na obnovenie oficiálneho štrajku s tým, že sa presadia pôvodné požiadavky učiteľov. Zároveň bratislavskí učitelia vyzývajú školy nielen v Bratislave, ale aj na celom Slovensku, aby tiež organizovali podobné verejné zhromaždenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu