Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ministerstvo: Čaplovič komunikuje s predsedom školských odborárov

Dušan Čaplovič
Dušan Čaplovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) monitoruje situáciu v školskom štrajku a komunikuje s predsedom školských odborov. Naďalej bude aktívne komunikovať nielen s odborármi, ale aj s členmi vlády a školskej štvorpartity. V dnešnom stanovisku to napísal hovorca ministerstva Michal Kaliňák. Presný termín rokovania medzi vládou a školskými odbormi však neuviedol.

"Požiadavky odborárov, výzvy, na ktoré upozorňujú štrajkujúci učitelia, je potrebné riešiť komplexne, rokovaniami a systémovými opatreniami a nie na námestiach. O výsledkoch každého oficiálneho rokovania bude minister Dušan Čaplovič informovať verejnosť, pretože je to úplne samozrejmé," dodal.

Centrálny štrajkový výbor dnes rokuje a dáva dovedna údaje o doterajšej účasti. Zástupcovia zväzu by o tom médiá mali informovať popoludní.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) zredukoval pre štrajk program dnešnej oficiálnej návštevy Rumunska. Oficiálny program v Bukurešti sa má skončiť o 13.30 h. Ficova hovorkyňa Beatrice Hudáková skrátenie cesty odôvodnila tak, že premiér "chce vytvoriť časový priestor na ďalšie rokovania a konzultácie so zástupcami učiteľov". Z Úradu vlády SR však doteraz neodpovedali na otázku, či dnes Fico zasadne za rokovací stôl so zástupcami odborov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu