Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šok na Lipšicovom sneme: Novú stranu prišiel podporiť hviezdny Sting!

Daniel Lipšic sa stretol so Stingom. Zobraziť galériu (3)
Daniel Lipšic sa stretol so Stingom. (Zdroj: archív D. L.)

KOŠICE – Lipšicova strana má hviezdnu podporu! Kým v minulosti prišli expremiéra Vladimíra Mečiara podporiť vo volebnej kampani známi umelci ako Paul Belmondo, Claudia Schiffer či Gérard Depardieu za stovky tisíc eur, novozvolený predseda Novej väčšiny Daniel Lipšic to doslova vyhral. Nedeľňajšie stretnutie s britským spevákom Stingom ho nestálo ani cent!


Osud zariadil, aby sa v rovnakom čase, ako sa vo vychytenom košickom hoteli konal ustanovujúci snem Lipšicovej Novej väčšiny, nachádzal aj hviezdny spevák Sting. Ten v sobotu večer v Košiciach odohral koncert v rámci svojho turné Back To Bass Tour 2011/12.

Lipšic priznáva, že na prítomnosť Stinga v hoteli ho upozornil hotelový personál. „Naše stretnutie bolo pomerne náhodné. Nevedel som, že je Sting na rovnakom mieste. Hotelový personál ma oslovil, či by som nemal záujem stretnúť sa so Stingom, ktorý bol v tom čase v hoteli. Jedinečnú možnosť som využil,“ vysvetlil Lipšic.

Sting sa s Lipšicom rozprával najmä o Slovensku a hudbe.
Zobraziť galériu (3)
Sting sa s Lipšicom rozprával najmä o Slovensku a hudbe.  (Zdroj: archív D. L.)


Predseda Novej väčšiny speváka vykreslil ako veľmi príjemného a priateľského človeka. Politiku s ním však počas päťminútového rozhovoru nerozoberal. „Rozprávali sme sa hlavne o hudbe a o Slovensku. Sting si pochvaľoval vynikajúcu atmosféru počas košického koncertu, ktorá ho potešila. Našu politiku samozrejme nesleduje. Ale povedal, že nám drží palce,“ povedal.

Lipšic Stingovu hudobnú tvorbu uznáva a jeho albumy počúva aj v aute. Srdcovou záležitosťou preňho však zostáva skupina Queen.

V rámci svojho turné Back To Bass Tour 2011/12 po koncerte v Košiciach pokračoval v Prahe.
Zobraziť galériu (3)
V rámci svojho turné Back To Bass Tour 2011/12 po koncerte v Košiciach pokračoval v Prahe.  (Zdroj: archív D. L.)


Ustanovujúci snem Novej väčšiny, ktorý sa konal v nedeľu, bol postavený na myšlienke "Slovensko musíme postaviť odznova". Súčasť tvoria programové tézy s dvanástimi princípmi, ktoré sú rozpracované v programe. Nová politika hnutia sa opiera o dôveru v ľudí, vieru v spravodlivosť, v ekonomickú slobodu a ďalšie princípy.

Nová ekonomika načrtáva, ako dosiahnuť oživenie slovenskej ekonomiky, vytvoriť viac pracovných miest, zlepšiť podmienky pre zamestnancov, dať šancu nezamestnaným. Podľa materiálu Nová ekonomika chce hnutie odstrániť zbytočnú byrokraciu v podnikateľskej sfére, zjednodušiť a znížiť odvody, zaviesť nižšiu daň z príjmu pre podnikateľské subjekty.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu