Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prieskum Focusu: S Ficom môže súperiť iba nová pravica!

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Dôstojným súperom Roberta Fica v budúcich parlamentných voľbách môže byť iba nová pravica, založená na nových myšlienkach a novom programe. V novembrovom prieskume, ktorý si u agentúry Focus objednalo a zaplatilo občianske združenie Sen pre Slovensko, blízke strane Nová väčšina (Daniel Lipšic), takto odpovedala viac ako polovica oslovených (52 %).

To, že by Smeru dokázali konkurovať staré pravicové strany po vnútornej obrode, si myslí 23,8 percenta ľudí. O výsledkoch prieskumu informovalo tlačové oddelenie Novej väčšiny. Ivan Dianiška z Focusu povedal, že prieskum urobili pre klienta, a preto ho nemôžu poskytnúť médiám.

Z prieskumu tiež podľa predstaviteľov Novej väčšiny vyplýva, že nová pravica by sa mala zjednotiť okolo ich predsedu Daniela Lipšica. Myslí si to 13,5 percenta ľudí. Za ním nasledujú Béla Bugár (11,8 %), Igor Matovič (10,9 %), Ján Figeľ (6,5 %), Richard Sulík (6,1 %) a Pavol Frešo (5,1 %).

Daniel Lipšic vedie podľa prieskumu na zákazku aj rebríček politikov, ktorí podľa voličov predstavujú najväčšiu záruku boja proti korupcii. O lídrovi Novej väčšiny si to myslí 13,7 percenta opýtaných. Na druhom mieste je Igor Matovič (12,8 %) a na treťom Béla Bugár (9,8 %). Nasledujú Ján Figeľ (4,4 %), Richard Sulík (4,3 %) a Pavol Frešo (3,3 %). Agentúra Focus zbierala údaje od 7. do 13. novembra a oslovila 1 013 respondentov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu