Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hnutie Nová väčšina predstavilo generálnu líniu a programové princípy

Daniel Lipšic a Jana Žitňanská
Daniel Lipšic a Jana Žitňanská

KOŠICE – Víziu, misu a programové princípy hnutia Nová väčšina predstavil dnes v Košiciach na ustanovujúcom sneme hnutia člen prípravného výboru Robert Žitňanský.

„Treba najskôr povedať, čo materiál, ktorý predstavujem nie je. Nie je detailným a vyčerpávajúcim programom . Neobsahuje konkrétne opatrenia, ktoré chceme a budem presadzovať a neobsahuje tiež všetky oblasti, ktoré chceme a budeme presadzovať,“ povedal v príhovore Žitňanský. Zdôraznil, že podrobný program hnutia sa bude tvoriť v nasledujúcom období.

Dokument podľa neho je základnou víziou misou a programovými tézami, ktoré vzišli z debát a pripomienok členov a sympatizantov hnutia.

Misia hnutia charakterizoval ako hlas zodpovedných a slušných ľudí, ktorých záujmy chce hnutie chrániť pred veľkou mocou v rukách vplyvných a bezohľadných. „Chceme spravodlivé Slovensko, ktoré ekonomicky rastie a rozvíja sa a chceme ho zanechať deťom tak, aby na svoju krajinu mohli byť hrdé,“ pokračoval. Víziou hnutia Nová väčšina je Slovenská republika ako rešpektovaná krajina slobodných a hrdých občanov, pomáhajúcich si komunít, štíhlej vlády a kvalitných verejných služieb.

Programové zameranie hnutia zhrnuli predkladatelia materiálu do dvanástich princípov. Opierajú sa o vieru ľudí, spravodlivosť, ekonomickú slobodu. „Sme presvedčení, že rodiny majú ekonomicky sebestačné, že nie je správne prejedať našu budúcnosť a že len kvalitné vzdelávanie nám dáva dobrú budúcnosť,“ uviedol pri predstavovaní programových téz Žitňanský.

Podľa hnutia má vláda slúžiť občanom a nie občania vláde. Vláda má sebavedome chrániť záujmy Slovenska v Európe a obrany schopnosť krajiny musí byť obnovená. „Každý región Slovenska si zaslúži šancu na kvalitnejší život a dôležité je aj to, že sme hrdí na naše korene,“ doplnil Žitňanský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu