Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Počiatek nemôže hovoriť o vyšetrovaní pádu mosta, nemá informácie

Ján Počiatek
Ján Počiatek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) nemôže hovoriť v parlamente poslancom o vyšetrovaní pádu mosta pri Kurimanoch ani keby chcel, pretože tieto informácie nemá. Hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa to uviedol v reakcii na dnešné vyjadrenia predsedu SaS Richarda Sulíka.

Sulík vyzval na dnešnej tlačovej konferencii šéfa rezortu dopravy Počiatka, aby vystúpil v Národnej rade (NR) SR a predniesol správu o vyšetrovaní tragédie pri Kurimanoch. Aspoň tie časti, ktoré zverejniť môže a mal by tiež podľa šéfa SaS poslancom odpovedať na viaceré otvorené otázky.
      
"Ján Počiatek nemôže rozprávať o vyšetrovaní, ktoré ešte nie je ukončené, ani keby chcel, lebo tieto informácie jednoducho nemá k dispozícii," priblížil Kóňa. Tie má podľa jeho slov v súčasnosti iba vyšetrovateľ, a tak to v tejto chvíli aj má byť.
      
Ministerstvo dopravy súhlasí so Sulíkovými vyjadreniami o tom, že tragédiu treba vyšetriť a nie je dobré ju zbytočne politizovať. "Preto nás zaráža, že Sulík túto tému sám politizuje na tlačovej konferencii svojej strany," dodal Kóňa.
      
Jednou z otázok, ktoré chcel Sulík adresovať ministrovi Počiatkovi je napríklad to, prečo sa tak rýchlo odstrelila časť mosta. "Likvidácia dočasnej konštrukcie v treťom poli mostného objektu bola nutná z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti v okolí mostnej konštrukcie," reagovalo ministerstvo dopravy. Zhotoviteľ, ktorý znášal náklady na tieto aktivity, takýto postup podľa Kóňu konzultoval s vyšetrovateľom, ktorý ho schválil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu