Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Počiatek môže presunúť vyše 11 miliónov eur v rámci rezortu dopravy

Ján Počiatek
Ján Počiatek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD) môže presunúť 11,2 milióna eur v rámci svojho rezortu. Kapitálové výdavky, ktoré boli ministerstvu pridelené v roku 2010 na výstavbu konkrétnych piatich úsekov diaľnic, teraz Počiatek použije na osem iných úsekov diaľnic.

Vyplýva to z Návrhu na vydanie súhlasu vlády SR so zmenou účelu použitia kapitálových výdavkov pridelených v roku 2010 kapitole ministerstva dopravy, ktorý dnes vláda odobrila.
      
"Dôvodom zmien je na jednej strane nižší objem vykonaných stavebných prác, ako sa pôvodne u týchto stavieb predpokladalo v roku 2010," odôvodňuje rezort dopravy v materiáli. A naopak, v niektorých prípadoch, keďže ide o stavebne náročné projekty, došlo podľa ministerstva počas realizácie stavebných prác k výdavkom, ktoré nebolo možné v prípravnej fáze predvídať.
      
Peniaze, ktoré sa tak nevyčerpali pri výstavbe napríklad obchvatu Hornej Štubne či Trstenej, ale ani na úsek diaľnice D1 z Jablonova po Studenec, poputujú teraz na stavby ako úsek R4 Košice – Milhosť či na rýchlocestu R2 Žarnovica – Šášovské Podhradie, II. etapa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu