Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Figeľ: Som prekvapený a sklamaný premiérom Ficom

Ján Figeľ
Ján Figeľ (Zdroj: SITA)

Bývalý minister dopravy a predseda KDH Ján Figeľ je prekvapený a sklamaný premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Predseda vlády sa podľa jeho slov namiesto potvrdenia línie objektívneho, nestranného a dôsledného vyšetrenia celej tragédie pri Kurimanoch uchýlil k rétorike ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD).

Podľa predsedu KDH Počiatek tvrdí, že za nešťastie je zodpovedný zhotoviteľ, že nevidí vinu na strane stavebného dozoru a že za tým vidí nízke ceny za výstavbu diaľnice. "Politizovať tragédiu alebo vytĺkať politický kapitál na obetiach je nemiestne, cynické a neprípustné. Ja to odmietam," uviedol dnes Figeľ na výjazde členov Predsedníctva KDH v Novej Bystrici.
      
Exministrovi sa zároveň nepozdáva ohlásená dĺžka vyšetrovania. "Zachytil som odkaz, že má vyšetrovanie trvať do jari budúceho roka. Pol roka vyšetrovať tragédiu, ktorá má svoju i komplexnú i odbornú stránku, sa mi javí dlhé," zhodnotil Figeľ. Aj keď odborne sa k tomu podľa vlastných slov vyjadriť nevie.
      
Dnešné vydanie denníka Sme informovalo o tom, že výsledky vyšetrovania pádu mosta pri Kurimanoch do Vianoc nebudú, aj keď ministri vnútra a dopravy Robert Kaliňák a Ján Počiatek (obaja Smer-SD) pôvodne tvrdili, že dovtedy budú. "Dovtedy budeme pravdepodobne vedieť, ako presne most padol, ale prečo sa tak stalo, určí až znalecký posudok," povedal Kaliňák pre denník. Posudok očakáva najskôr na jar.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu