Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hlina nevylučuje založenie vlastnej strany ani vstup do iného klubu

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda opozičného hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič sa dodnes neospravedlnil Alojzovi Hlinovi (nezávislý) za výrok, ktorý bol jedným z dôvodov na jeho odchod z klubu OĽaNO. Dnes to uviedol nezávislý poslanec, ktorý v súčasnosti podľa vlastných slov vyhodnocuje štyri možnosti, ako by mohol ďalej pokračovať v politike.

"Ja som kandidoval ako nezávislý a v súčasnosti som nezávislý, takže prvá možnosť je taká, že to nejakým spôsobom dobojujem v parlamente ako nezávislý a ukončím," priblížil Hlina.

Zvažovať však chce aj možnosti zotrvania v politike v rámci inej platformy. V takom prípade Hlina pripúšťa napríklad založenie vlastného politického subjektu. Ten by mal za úlohu vyplniť priestor v strede politického spektra. "Stredová pozícia je u nás obsadená, ale len čisto formálne alebo prezentačne, ale reálne obsadená nie je," zdôvodnil.

Vytvorenie vlastného "politického projektu" pripúšťa Hlina aj pri ďalšom variante. "Ten projekt by sa v správny moment so svojou podporou pridal k nejakému inému projektu a zaznel by mimoriadne dôležitý signál, že je schopnosť a vôľa sa integrovať," priblížil opozičný poslanec.

Hlina pritom nevylučuje ani vstup do poslaneckého klubu niektorej "štandardnej" politickej strany na stredopravom spektre. Práve atypická štruktúra OĽaNO totiž bola jedným z dôvodov politických sporov medzi Matovičom a Hlinom. V súčasnosti OĽANO reprezentujú len štyria poslanci, ostatní sú nezávislými členmi ich poslaneckého klubu. Ktorá strana by mohla predstavovať alternatívu pre Hlinu a či už prebiehajú aj nejaké konkrétne rokovania, dnes poslanec nechcel komentovať.

Ktorú z týchto možností si Hlina zvolí, by podľa jeho slov malo byť známe v horizonte niekoľkých mesiacov. Matovič dnes názorový spor s Hlinom nechcel komentovať. Túto otázku by však chcel uzavrieť do utorka (13.11.).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu