Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hlina: V parlamente skôr stretnete Gotta ako Dzurindu!

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podľa Hlinu premiér učí poslancov chodiť do práce. Údajne je rád, že Fico si všimol to isté, čo on. A síce to, že si niektorí poslanci neplnia svoje dochádzkové povinnosti.

 "Áno je to pravda. V parlamente skôr stretnete K. Gotta ako Mikuláša Dzurindu. Problémom je však aj to, že učiť chodiť poslancov do práce týmto spôsobom, aký predviedol SMER pri mimoriadnej schôdzi, s bodom o odvolaní ministra Boreca, má svoje úskalia. Celkovo vyšiel z tohto "počítania hrudí" víťazne SMER. Avšak to pokorenie opozície pri treťom a štvrtom hlasovaní sa mu môže vrátiť. Tento typ víťazstva je rizikový. Škoda, že sa opozícia nechytila šance po prvom a  druhom hlasovaní. Ak by na to nasledujúce hlasovanie doniesli M. Vašáryovú na nosidlách, bola by to obrovská emócia a súboj by na celej čiare vyhrala SDKÚ. Ľudí by už nezaujímalo, či opozícii chýba jeden alebo traja poslanci," myslí si Hlina.

"Emócia človeka, ktorý príde hlasovať na zdravotníckych nosidlách, lebo ho donútil "bezcitný" SMER, by bola obrovská. Pripúšťam, že nechať sa priviesť na nosidlách do parlamentu vyžaduje okrem iného aj istú obetu. Otázka stojí, či ste pripravený priniesť určitú obetu na to, aby ste niekoho porazili alebo len rozprávate, že chcete niekoho poraziť," pokračuje poslanec.

"Škoda. Teraz sa opozícia musí schúliť do kúta a lízať si rany ako starý pes. Lebo súboj hrudí vyhral premiér Fico. To, či obštrukcia SMER-u bola demokratická alebo nie zaujíma, žiaľ, iba malú časť verejnosti."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu