Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Frešo: SDKÚ je lídrom opozičného ťaženia v niektorých témach

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA – SDKÚ-DS podľa jej predseda Pavla Freša je lídrom opozičného ťaženia v témach ako sú ochrana druhého dôchodkového piliera, obrana rovnej dane či Zákonník práce. Ako povedal Frešo, jednota a venovanie sa témam, ktoré chránia strednú vrstvu, sú kľúčom k úspechu SDKÚ-DS.

„Treba sa zamerať na ľudí, ktorí tvoria hodnoty, na strednú vrstvu, aby títo ľudia mali šancu sa rozvíjať a spolu s nimi celé Slovensko,“ povedal.

SDKÚ-DS môže viesť k úspechu podľa Freša zrozumiteľná komunikácia, aj keď dnes má v parlamente menej poslancov ako v minulosti. „Miesto SDKÚ-DS je nespochybniteľné na stredopravej scéne. Plusom SDKÚ je veľmi silná história, ktorou môže deklarovať, že strana bola úspešná, keď bola pravdivá, ekonomicky zrozumiteľná a keď sme chránili tých, ktorí hodnoty tvoria a Slovensko ťahajú dopredu,“ zdôraznil s tým, že to si z histórie strana nesie a to chce rozvíjať aj 17. novembra na programovej konferencii, kde má byť prijatý program strany.

V ňom nebude návrh Ľudovíta Kaníka na zavedenie dane z bezhotovostných finančných operácií, ktorý narazil v strane na odpor. „Diskusia prebieha. V tejto podobe to však nebude. Cítim, že ľudia ťažšie chápu túto myšlienku. Bol som príliš opatrný a nenavrhol som konečný krok, ktorým je zrušiť daň z príjmu a vymeniť ju za takúto daň,“ povedal dnes Kaník. Podľa neho však v programe bude téma alternatívnych riešení daňového systému, ktorých cieľom sú nižšie dane a odvody.

Podpredseda SDKÚ-DS Ivan Štefanec rozhodnutie Kaníka privítal. „Vítam to, pretože to bol zlý návrh, ktorý som od začiatku kritizoval, ale nikdy to nebol návrh SDKÚ-DS,“ povedal dnes Štefanec. Podľa neho návrh nezískal podporu ani medzi členskou základňou Bratislavského kraja, ktorá o programe diskutovala v stredu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu