Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Záhada Počiatkovej dovolenky vyriešená: Rodinu zobral do Dubaja za akciovú cenu!

Minister chcel tráviť čas s rodinou
Minister chcel tráviť čas s rodinou (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Takmer dvojdňové špekulácie o tom, či bol minister dopravy cez víkend na pretekoch formuly 1, poprípade, či si užíval prítomnosť niektorého zo slovenských podnikateľov, sa nepotvrdili. Podarilo sa nám totiž zistiť, že manželku a dcéru zobral na predĺžený víkend do Dubaja. Minister s priznaným najvyšším majetkom údajne využil akciovú cenu nemenovanej cestovnej kancelárie. Samotný Počiatek sa k dovolenke stále odmieta vyjadriť. Prečo, však nevysvetlil, podľa našich informácií sa prepieranie súkromných vecí nepáči jeho manželke Ivane.

Destináciu skrátenej dovolenky Počiatkovcov nám potvrdili dva nemenované zdroje z vládneho kabinetu. Verejným tajomstvom však naďalej zostáva, prečo ju Počiatek tajil, keďže išlo o rodinnú záležitosť a takto vytvoril možnosť na špekulácie v súvislosti s v minulosti prepieranou návštevou jachty J&T v Monaku. V asi 100 kilometrov vzdialenom Abu Dhabí sa totiž konal cez víkend závod formuly 1. „Na ňom Jano nebol, v podstate ho formula ani nezaujíma a predovšetkým si chcel konečne užiť voľnú chvíľu s rodinou a hlavne dcérou, na ktorú ma od nástupu na ministerstvo menej času,“ povedal nám náš zdroj.

Navyše zaujímavé je, že za túto 6-dňovú dovolenku mal minister dopravy zaplatiť o 30 percent menej, ako je tradičná cena. Kupoval ju vraj ako last minute so zľavou. Smolu mal v tom, že do Dubaja odletel skôr, ako sa stala tragédia v Kurimanoch. Mostná konštrukcia, ktorá sa zrútila v piatok okolo 14:30, totiž stála život štyroch robotníkov. Na miesto tragédie miesto Počiatka ihneď vyrazil minister vnútra Robert Kaliňák a ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská.

Počiatek napriek tomu dovolenku predčasne zrušil, no domov sa mu podarilo dostať až v nedeľu. Pôvodne mal s rodinou priletieť v utorok. Minister podrobnosti odmietol komentovať aj včera. „Už som sa vyjadril,“ uviedol.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu