Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Harabin vyzýva Poliačika, aby predložil nahrávku rozhovoru so Sadikim

Štefan Harabin
Štefan Harabin (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin vyzýva poslanca NR SR Martina Poliačika (SaS), aby predložil nahrávku, na ktorej má byť rozhovor medzi Harabinom a údajným drogovým dílerom Bakim Sadikim a o ktorej Poliačik povedal, že obehla celé Slovensko.

Šéf NS SR opätovne zdôraznil, že medzi ním a Sadikim sa nikdy rozhovor neuskutočnil a žiadna nahrávka neexistuje. Poliačik podľa neho možno vedome klame alebo počuje hlasy, "čo môže byť následok jeho drogovej mladosti, ktorá sa mohla podpísať na jeho súčasnom duševnom stave".

Harabin ďalej vyhlásil, že Poliačik, na rozdiel od neho, určite pozná drogových dílerov, od ktorých si kupoval heroín. "Takže nech povie občanom vo verejnom záujme pravdu. Pretože ja medzi drogovými dílermi kamarátov nemám," uzavrel Harabin.

Predseda NS SR reagoval na Poliačikove slová, ktoré povedal v Slovenskej televízii. "Povedal som tam, že v tej dobe tá nahrávka obehla celé Slovensko, bola prikladaná ako príloha k článkom, dnes sú prikladané len prepisy. Ale niet sa čo diviť, keď sa tu strieľa so sumami ako 150.000 eur. Je to dosť dobrý zastrašovací prostriedok," priblížil Poliačik.

Liberálny poslanec reagoval na rozsudok Okresného súdu Bratislava I z 24. septembra. Podľa neho má Generálna prokuratúra SR zaplatiť Harabinovi 150.000 eur plus deväťpercentné úroky z omeškania od 6. januára 2010. Harabin zažaloval Generálnu prokuratúru SR po tom, ako potvrdila pravosť prepisu telefonického rozhovoru medzi ním a údajným obchodníkom s drogami Bakim Sadikim. Informoval o tom internetový portál denníka SME.

Portál ďalej uviedol, že Harabin podal žalobu o náhradu škody voči štátu "z titulu nezákonného rozhodnutia a nesprávneho úradného postupu". Rovnako ako znenie rozsudku mu to potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Štefan Harabin tvrdí, že rozhovor z roku 1994, v ktorom si so Sadikim tyká a dohadujú si stretnutie, je falzifikát. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu