Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kuffa: Nemám problém učiť Rómov pohlavnej zdržanlivosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Štefan Kuffa (OĽaNO) by nemal problém učiť ľudí v rómskych osadách pohlavnej zdržanlivosti. Podľa neho je to totiž lepšia metóda na reguláciu pôrodnosti ako bezplatné dobrovoľné sterilizácie, ktoré navrhuje Lucia Nicholsonová (SaS).

Práve ona mu dnes v rozprave navrhla, aby si vybrali zo štyri rómske osady a Kuffa v nich urobil prednášky. Následne by vraj mohli sledovať, ako to tamojší obyvatelia dodržiavajú a ako sa zmení ich pôrodnosť. Podľa Nicholsonovej to v rómskych osadách so zdržanlivosťou vôbec nie je také jednoduché.

Kuffa si myslí, že by to išlo. "Veľmi rád, môžeme to naučiť," reagoval. Nazdáva sa, že keď manželia Billingsovci dokázali Číňanov naučiť počítať plodné a neplodné dni, mohlo by to vyjsť aj u Rómov. Kuffa zásadne odmieta sterilizáciu. Považuje ju za mrzačenie. Muži ňou podľa neho prichádzajú o svoju mužskosť a ženy o ženskosť. Odporúča preto skôr Billingsovu metódu.

Poslanec sa nedávno dostal do povedomia verejnosti vyhláseniami k homosexuálom. "Nechať chorých ľudí behať po uliciach a nechať ich bez pomoci je veľmi vážna chyba," povedal v máji Kuffa. Pripomenul vtedy, že Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) kedysi homosexualitu zaradila medzi duševné choroby.

Nicholsonová trvá na tom, že bezplatné dobrovoľné sterilizácie nie sú nič zlé a okrem iného by mohli znížiť počet potratov. Podľa jej návrhu novely zákona o zdravotnej starostlivosti by osoby, ktoré majú minimálne štyri deti, alebo osoby staršie ako 35 rokov minimálne s tromi deťmi, mali mať nárok na bezplatnú dobrovoľnú sterilizáciu. Zákrok sa má plne uhrádzať z verejného zdravotného poistenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu