Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hlina má výhrady: Niekto chce urobiť z rómskeho problému ochrannú známku

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Alojz Hlina (OĽaNO) má výhrady k rómskej reforme z dielne ministra vnútra Roberta Kaliňáka (Smer-SD) a jeho poslaneckých kolegov Igora Matoviča a Petra Polláka (obaja OĽaNO).

Prekáža mu, že sú pod návrhom podpísaní jednotlivci, a nie rezort. "Niekto má snahu urobiť z rómskeho problému ochrannú známku. Preto mi to trochu prekáža," povedal na dnešnej tlačovej konferencii v parlamente Hlina.
      
Okrem toho má výhrady k prezentovanej oblasti vzdelávania. "My môžeme povedať, že chceme urobiť svet lepší a krajší, ale musíme povedať aj za čo. Povedať, že z prostriedkov EÚ je mierne nezodpovedné, nakoľko EÚ má ďaleko iné problémy ako to, aby náš svet bol krajší a lepší," uviedol Hlina.
      
Poslancovi sa nepozdáva, že sa má so vzdelávaním rómskych detí čakať do výstavby škôl. "Keď chce ministerstvo pomôcť, nemusí čakať, kým sa postaví škola, ale môže už zajtra postaviť obytný kontajner a pozajtra v ňom učiť," vyhlásil.
      
Hlinovi tiež prekáža "kočíkovné, pôrodné a prídavky na deti", s ktorými podľa neho treba niečo robiť. "S týmito parametrami treba pohnúť. Inak rómska reforma nebude reformou, ale len záclonkami na dome, ktorý neexistuje," uzavrel Hlina.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu