Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hlinov odchod od Obyčajných ľudí: Matovič je sklamaný, ale neospravedlní sa

Alojz Hlina a Igor Matovič Zobraziť galériu (2)
Alojz Hlina a Igor Matovič (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Rady hnutia Obyčajných ľudí opustil prvý člen. Alojz Hlina vystúpil z politickej strany, pretože sa mu nezdala dostatočne demokratická a jej šéf, Igor Matovič, ho údajne urazil. Topkám sa podarilo zistiť, ako to celé bolo a čo si predseda hnutia naozaj myslím.

Iskrilo to medzi nimi už dávnejšie. Predseda Obyčajných ľudí a poslanec Alojz Hlina sa v názoroch líšili už dlhší čas. Hlina sa niekoľkokrát vyhrážal, že hnutie opustí. A svoje vyhrážky aj vážne potvrdil. Z hnutia definitívne vystúpil. „Zo strany Igora Matoviča bola prekročená hranica, ktorú som ochotný akceptovať. Mám svoju hrdosť a dôstojnosť a ak som si doposiaľ vyprosil, aby ma niekto nazýval hanlivými výrazmi, tak ani vstupom do politiky to nie som ochotný meniť," uviedol Hlina.

Okrem toho mu vadilo, že strana nie je dostatočne demokratická. „OĽaNO je jediným politickým zoskupením, do ktorého neexistuje prihláška a podľa jeho vedomostí je aj spolu s Kotlebovou stranou Naše Slovensko jediným hnutím, ktorého názov nevlastní strana, ale predseda strany ako súkromná osoba," tvrdí Hlina. Poslanec je ochotný do hnutia opäť vstúpiť, ak Matovič splní jeho požiadavky a strana sa bude uberať demokratickejším smerom.

Predseda hnutia sa rozhodol celú situáciu nekomentovať. „Dovoľte mi ten luxus, aby som nášho Lojzíka nemusel komentovať. Myslím si, že rozumný človek si za tých šesť mesiacov urobí názor sám a nepotrebuje k tomu žiadne moje slová," povedal Matovič. Topkám sa však podarilo zistiť, že z Hlinovho odchodu je poriadne sklamaný. „Určite, že je to sklamanie, ale dalo sa to čakať,“ povedal nám Matovič.

Podľa našich informácií, Hlina sa už dlhšie s Matovičom nebavil. „Organizoval si sám tlačovky, dával vyjadrenia bez vedomia vedenia a dokonca, tieto vyjadrenia boli namierené proti predsedovi,“ uviedol pre Topky zdroj blízky strane. „Predseda sa dozvedal v posledných dňoch veľa vecí z médií, takže sa dalo čakať, že členstvo Alojza Hlinu nebude večné,“  prezradil nám zdroj. Podľa našich informácií Igor Matovič ani poriadne nevie, za čo sa má Hlinovi ospravedlniť, vraj si nepamätá, čo presne Hlinovi povedal, ale ospravedlniť sa mu určite nemieni a tiež neplánuje dodržať žiadnu z Hlinových požiadaviek. Ako tento vzťah medzi Hlinom a Matovčom dopadne, si asi každý vie domyslieť sám.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu