Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Matovič svojho Lojzíka komentovať nechce: Nech je spokojný

Igor Matovič
Igor Matovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanec Alojz Hlina, ktorý dnes vystúpil z klubu OĽaNO, si dlho hľadal zámienku na odchod a teraz, keď si ju našiel, je spokojný. V reakcii na Hlinov odchod to médiám povedal líder obyčajných Igor Matovič, ktorý nechcel situáciu komentovať.

"Dovoľte mi ten luxus, aby som nášho Lojzíka nemusel komentovať. Myslím si, že rozumný človek si za tých šesť mesiacov urobí názor sám a nepotrebuje k tomu žiadne moje slová," uviedol v parlamente Matovič. Zároveň neprezradil, čo Hlinovi vo štvrtok (25.10.) povedal. Hlina svoj odchod odôvodnil aj tým, že ho Matovič počastoval hanlivým výrazom, ktorý svojho času adresoval súčasného ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (Smer-SD).

"Ja som žil v prostredí, kde sa slová vážili a nebudem to meniť. Keď mi niekto povie to, čo povedal Robertovi Kaliňákovi, tak s tým mám problém. To, čo predseda hnutia povedal, nemôžete povedať oravskému chlapcovi," povedal nezaradený poslanec Hlina. Ďalším dôvodom na odchod bolo pre Hlinu aj to, že sa hnutie neposúva k demokratickým štandardom. Poslancovo rozhodnutie nie je celkom definitívne, je ochotný ho zmeniť, ak sa mu Matovič ospravedlní za to, že mu vynadal, a ak OĽaNO bude mať do 17. novembra v stanovách aspoň isté demokratické minimum.

"Zo strany Igora Matoviča bola prekročená hranica, ktorú som ochotný akceptovať. Mám svoju hrdosť a dôstojnosť a ak som si doposiaľ vyprosil, aby ma niekto nazýval hanlivými výrazmi, tak ani vstupom do politiky to nie som ochotný meniť," uviedol Hlina, ktorý si vyprosí, aby ho Matovič označoval neslušným slovom.

Ďalším dôvodom na odchod z klubu je pre neho fakt, že "OĽaNO je jediným politickým zoskupením, do ktorého neexistuje prihláška a podľa jeho vedomostí je aj spolu s Kotlebovou stranou Naše Slovensko jediným hnutím, ktorého názov nevlastní strana, ale predseda strany ako súkromná osoba".

Hlina je ochotný rozhodnutie o vystúpení zmeniť. Chce, aby v stanovách OĽaNO bol definovaný rozhodovací orgán hnutia, ktorý bude mať minimálne osem členov. Ďalej, aby sa do hnutia dala vyplniť prihláška a nadobudnúť reálne členstvo, a chce tiež, aby bola ochranná známka Obyčajní ľudia vo vlastníctve hnutia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu