Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Podľa SaS urobili Matovičovci pri NKÚ správne rozhodnutie

Juraj Miškov
Juraj Miškov

BRATISLAVA – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) podľa predsedu jej poslaneckého klubu Juraja Miškova považuje rozhodnutie Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) podporiť nominanta SaS Vladimíra Klimeša v tajných voľbách na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) za správne.

Ako povedal Miškov dnes povedal, podľa dohody opozičných strán právo nominovať kandidáta na predsedu NKÚ patrí SaS.

Igor Matovič však dnes povedal, že je to poslednýkrát, čo opoziční kandidát na tento úrad získa ich podporu. Ak Klimeš zvolený nebude, pretože pravica si v tajných voľbách robí podrazy, v ďalších voľbách už opozičného kandidáta nepodporia. V prípade ďalšej voľby OĽaNO podporí len takého kandidáta, ktorý vzíde z verejného výberového konania, ktorý zorganizujú spoločne všetky opozičné strany.

Voľbu predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) predseda parlamentu Pavol Paška nezaradil na októbrovú schôdzu národnej rady, o novom šéfovi inštitúcie budú poslanci pravdepodobne rozhodovať až v decembri. Doterajší opozičný kandidát na post predsedu NKÚ Kamil Krnáč nezískal na uplynulých schôdzach v dvoch tajných voľbách dostatočný počet hlasov. Novým kandidátom, ktorého predstavila SaS, je Vladimír Klimeš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu